Парубій заявляє про загрозу провокацій у Києві під час «хресної ходи»

Парубій заявляє про загрозу провокацій у Києві під час «хресної ходи»Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликає Службу безпеки України й правоохоронні органи не допустити можливих провокацій у Києві з боку деяких учасників «хресної ходи».

«Ми з вами стаємо свідками того, як одна з релігійних організацій, яка має свій духовний центр в країні агресора, мобілізує велику кількість своїх вірян та стягує їх до Києва на 26 липня, називаючи це мирною хресною ходою. За нашою інформацією, Кремль вже підготував сценарій провокацій на вулицях Києва на 26 липня – до Києва, окрім дійсно мирних вірян, стягуються провокатори із забороненою екстремістською символікою і символікою країни-агресора, і ми це вже побачили в деяких містах нашої країни», – наголосив Парубій під час погоджувальної ради парламенту.

Він закликав керівництво МВС і СБУ провести «профілактичні бесіди» з організаторами «дестабілізаторів, щоб не допустити використання імперської символіки і уникнути будь-яких провокацій» 26 липня в Києві.

Цього місяця на Тернопільщині і на Донеччині стартувала «хресна хода за мир», організована Українською православною церквою (Московського патріархату). Учасники ходи 27 липня планують прибути до Києва.

Джерело

peredplata