На кордоні з Румунією на Буковині хочуть відкрити нові пункти пропуску

На кордоні з Румунією на Буковині хочуть відкрити нові пункти пропуску

На запрошення румунської сторони 23 липня керівник представницької влади краю Іван Мунтян зустрівся з Георге Флутуром – головою Сучавської повітової ради (Румунія), повідомляє прес-служба облради.

Під час перемовин посадовці обговорили шляхи співпраці та розвитку територій Чернівецької області та Сучавського повіту, насамперед, питання про пожвавлення транскордонного співробітництва, залучення інвестицій, продовження розбудови прикордонної і транспортної інфраструктури, відновлення стабільного авіасполучення, активізацію співпрацю у галузі культури та освіти.

Окрему увагу приділено питанню відкриття додаткових пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні та перспективі створення спільного митного посту, що сприятиме боротьбі з контрабандою.

Насамкінець, пан Георге Флутур підтримав ініціативу Івана Мунтяна щодо проведення спільного засідання депутатів та радників Чернівецької обласної і Сучавської повітової рад.

Відтак, досягнуто домовленості про створення робочої групи, яка займатиметься підготовкою та організацією цього засідання.

За словами Івана Мунтяна, такі засідання вже стали доброю традицією, якою не слід нехтувати, адже розвиток добросусідських відносин із сусідньою Румунією принесе користь не лише нашій області, але й Україні в цілому.

Сторони також домовилися про проведення у найближчому майбутньому бізнес-форумів у Сучаві та Чернівцях.

peredplata