У Чернівцях опозиція була разом 22 січня

У Чернівцях опозиція була разом 22 січняУ Чернівцях відбулася велична хода і мітинг опозиції на День Соборності України. Влада собі перенесла свято на два дні вперед. Опозиція цього разу зібрала більше 500 людей. А в ході брало участь майже 1000 тих, хто проти влади. Виступаючі від партій \”Фронт Змін\”, \”За Україну\”, ВО\”Сводода\”, ВО\”Батьківщина\”. говорили про єдність. А потім зі своїх прес-служб подали інформації

ВО \”Батьківщина\”
У Чернівцях опозиція була разом 22 січняІван Мунтян у День соборності: Ми об’єднуємося проти політичних репресій. Проти ув’язнення лідера опозиції Юлії Тимошенко. Проти антиукраїнської та антисоціальної політики Януковича»

Буковинська громада відзначила День Соборності України. Півтисячі буковинців відзгукнулися на запрошення обласного Комітету опору диктатурі і пройшли сьогодні святковою ходою від Українського народного дому до пам’ятника Буковинському куреню УПА, а далі – до пам’ятника Тарасові Шевченкові на Центральній площі Чернівців. До підніжжя закарбованих у металі українських Героїв, які наближували своїм життям єдність, незалежність і соборність України, були покладені вінки і квіти, а далі учасники святкового мітингу присвячували урочистій події свої молитви, виступи, пісні і заклики.
Голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян нагадав поважному зібранню історичну подію, яка об’єднала 1919-го року українські землі в єдину Велику Україну, і зачитав вікопомні рядки з Універсалу Директорії, яким було проголошено Злуку Український земель: «…Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка. Віднині український народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об\’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу». Іван Мунтян повідомив, що саме сьогодні в Києві відбудеться історична подія, яка об’єднає напередодні парламентських виборів українську опозицію, про що будуть підписані відповідні угоди. Він також підкреслив, що нинішній мітинг відбувається з ініціативи обласного Комітету опору диктатурі, до якого входить 12 партій і 2 громадські організації, які всі представлені тут цього дня, і це також свідчить про їхню єдність. «Ми об’єднуємося проти політичних репресій. Проти ув’язнення лідера опозиції Юлії Тимошенко. Проти антиукраїнської та антисоціальної політики Януковича. Сьогодні ми зібралися тут для того, щоб ще раз нагадати режиму, що ми єдині і що ми любимо Україну. Ми не припинимо нашу боротьбу», – заявив лідер буковинської «Батьківщини».
Спільну молитву за Україну і її Героїв провели священики УПЦ КП та УГКЦ. Своїми думками з нагоди свята поділилися керівники політичних сил-учасників Комітету опору диктатурі, журналісти, громадські діячі, а також над площею лилися пісні – від відомих місцевих виконавців Іллі Богданюка, Любомира Равлюка та інших. Учасниками мітингу було прийнято Заяву.

ВО \”Свобода\”

У Чернівцях опозиція була разом 22 січняУ Чернівцях свободівці відзначили День Соборності ходою та мітингом
22 січня Чернівецька обласна організація ВО «Свобода» відзначила чергову річницю злуки УНР та ЗУНР в єдину державу. Участь у заходах з нагоди 93-ї річниці Злуки взяли й низка політичних сил та громадських організацій, котрі входять до буковинського Комітету опору диктатурі.
Опозиціонери розпочали захід ходою від Українського народного дому, через пам\’ятник воїнам Буковинського куреню, до пам\’ятника Тарасові Шевченко. На Центральній площі міста Чернівці, де зібралося майже півтисячі буковинців, відбувся мітинг.
Святі отці Української православної церкви Київського патріархату та Української греко-католицької церкви провели спільний молебень за Україну.
Як зазначив у своєму виступі в.о. керівника виконавчого апарату Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віктор Томак, 1919 року політична воля державних керманичів співпала з волею українців, 1991 року українці не чекали на політичну волю, а самі поставили владу перед фактом – єдина Українська держава є, бо так воліють українці!
«Сьогодні ми повинні так само, не чекати на чиюсь добру волю, а зреалізувати наше, Богом дане право – жити на своїй, Богом даній землі. У Конституції зазначено: «єдиним джерелом влади в Україні є український народ». Сьогодні український народ хоче єдності!», – наголосив Віктор Томак.
За його словами, сьогодні в Україні влада узурпована тими, хто в 2004 році відверто ділив нас на Схід та Захід, на сорти. Тож нині перед усім українством є одне завдання – єднання. Єднання задля боротьби з антиукраїнським режимом за справедливу і економічно, і соціально, і національно державу.

\”Фронт Змін\”

У Чернівцях опозиція була разом 22 січняБлизько півтисячі буковинців долучилися «Фронту Змін» у відзначенні Дня Соборності України (ФОТО)

У Чернівцях 22 січня відбулася урочиста хода та святковий мітинг з нагоди Дня Соборності України, у якому взяли участь члени обласного Комітету опору диктатурі.

Святковою ходою учасники мітингу пройшли від Українського народного дому вулицями міста до пам’ятника воякам Буковинського куреня, а далі – до пам’ятника Тарасові Шевченку, де відбувся мітинг об’єднаної опозиції.

Священики УПЦ КП та УГКЦ провели спільний молебень за Україну.

«Влада, яка з арештами лідерів опозиції остаточно перетворилася на режим, сама підштовхнула демократичні сили до об’єднання, – заявив, виступаючи на мітингу, голова Чернівецької територіальної організації політичної партії «Фронт Змін» Максим Бурбак. – Штучні намагання розділити нас питаннями мови, віри, залишилися в минулому. Зараз нас об’єднує намагання протистояти антинародному режиму. Янукович вважає, що може забрати у нас день Свободи. І завдання об’єднаної опозиції – повернути українцям не лише День Свободи. Уже зовсім скоро в Україні буде ера свободи!» – наголосив він.

У мітингу також взяли участь представники інших опозиційних партій, зокрема, «Батьківщина», «Свобода», «За Україну!», «Громадянська позиція».

З виступу на мітингу члена КОДу, журналіста Петра Кобевка

Ми змагаємося прапорами , а не справами. Кожна партія хвалиться кількістю прапорів на майдані, а не кількістю людей, які стали під ці прапори. Це робиться для звітів перед вищими партійними органами. Тому на майдани пора виходити могутніми лавами під двома прапорами: синьо-жовтим і бойовим бандерівським червоно-чорним. один прапор! Одна нація! Одна Україна!

peredplata