Виступ Арсенія Яценюка на мітингу в День Соборності України

Виступ Арсенія Яценюка на мітингу в День Соборності УкраїниДорогі мої українці, дорогий народ України. Я вітаю вас із цим великим святом. На цій площі була оголошена українська єдність. За рік перед цим Українська Народна Республіка оголосила про свою незалежність. Пройшли роки, пройшли десятки років, український нарід пройшов через дуже складні випробування. Ми втратили мільйони. Інколи ми програвали. Але ми виграли. Ми сьогодні маємо соборну, єдину, незалежну державу. Ми сьогодні маємо свободу, і незалежно від того, чи Янукович указом призначив її чи ні, у нас немає одного Дня свободи. У нас буде ера свободи, і ми принесемо її в Україну.

Закликаю вас сьогодні, стоячи на цьому майдані, бути сильними, бути впевненими, вірити в наше майбутнє і знати про те, що слова “єдність” і “свобода” – це прості слова. В чому ми єдині? В чому єдиний український нарід? У чому єдиний українець в своїх подумах? Ми єдині в тому, щоб змінити життя країни. Ми єдині в тому, щоб наша країна мала майбутнє.

Я хочу, щоб кожен українець повернув собі відчуття щастя. Простого, людського щастя, впевненості в майбутньому, впевненості в своєму житті, впевненості в тому, що якщо українець народив дитину, ця дитина має де вчитися, якщо він пішов до школи, то він отримав знання, якщо українець пішов на роботу, то він не просто працює, він отримує заробітну плату, якщо ви пішли до лікарні, то нас лікують, якщо ми пішли до влади, то влада працює на нас, а не ми працюємо на владу.

Я оголошую свободу. Свободу від президента Януковича, свободу від цього режиму і свободу від цієї влади. Ми хочемо змін в країні. Дорогі українці, ці зміни можна провести тільки тоді, коли ми разом, тільки тоді, коли ми знаємо, що в нас є мета, а наша мета – це щаслива країна. Наша мета – це щастя кожного українця. Наша мета – це майбутнє всіх 46 мільйонів українців. Ми домовились як опозиція. Це сталось. У цей день опозиція оголосить про об’єднання своїх зусиль. Я окремо хочу привітати Віталія Кличка, який щойно прийняв рішення підписати угоду, і я закликаю інших. Тих, які дійсно борються не за себе, а які борються за країну, які борються за її майбутнє, – стати тут, стати поруч і сказати: “Ми йдемо разом. Ми йдемо разом для того, щоб сформувати новий парламент”.

Вимагаю від влади чесності й цю вимогу ставлю в першу чергу до себе. Ми хочемо чесних депутатів. Ми хочемо тих депутатів, які голосують за себе і від імені народу, а не від імені тих кланів, які їх туди призначають. Ми хочемо тих депутатів, які знають як провести реформи в країні. Ми приведемо в Україну нову якість політиків. Ми приведемо в Україну розум і чесність. Ми приведемо в Україну фаховість і відповідальність. Це наше надзавдання на кампанії 2012 року. Ми приведемо в Україну насправді український парламент. Проукраїнський, проєвропейський, для якого найвища цінність – українець, для якого найвища цінність – держава, для якого найвища цінність – наше майбутнє. І ми це зробимо. Ми зробимо так, що новий український парламент проведе справжні зміни в країні. Ми змінимо систему медицини, ми дамо можливість українцю отримати медичну допомогу, а не жевріти, і не думати про те, за що йому купити ліки. Ми змінимо систему освіти. Я гарантую, що система української освіти дасть можливість українській молоді не бути на біржі праці, а після того, коли ти отримав диплом, ти будеш мати роботу.

Ми змінимо якість української влади. І кожен, хто піде під прапорами об’єднаної опозиції, повинен знати свою персональну відповідальність перед кожним із вас, перед кожним, хто стоїть на цьому майдані, перед кожним, хто нас чує. Влада іде від Бога і від народу, і тільки від вас залежить кожен політик. Ми цього доб’ємося. Ми це зробимо.

Я маю мрію. Щоб в Україні з’явилась та політична еліта, яка здатна об’єднатись в єдину українську партію, в єдину європейську партію, в єдину партію, для якої найвища цінність – це українська держава і українець. І це колись відбудеться. Зараз ми підемо на виборчу кампанію як окремі партії, але як єдині по єдиному мажоритарному списку. Зараз ми підемо на вибори тільки з одним зверненням і покликанням для вас – повірте, що змінив країні можливі, повірте, що ми принесемо нову політичну якість. Знайте про те, що кожен, хто йде від об’єднаної опозиції, – це раб народу. Він буде працювати тільки на людей.

Знайте про те, що режим Януковича закінчиться. Знайте про те, що ми їх знесемо. І знайте про те, що кожен, хто сьогодні чинить наругу над Україною, над українцями, сидячи у владних кабінетах чи то Адміністрації президента, чи то уряду, чи то Верховної Ради, – понесе відповідальність. Понесе відповідальність не тільки перед Богом, а й перед незалежним і справедливим судом.

Об’єднана опозиція сформує демократичну коаліцію, демократичну більшість у наступній ВР. Ми приймемо низку законів, які стосуються життя кожного українця. Ми змінимо країну. І ми притягнемо до відповідальності тих, хто сьогодні знущається з українців. Одним із перших рішень буде створення спеціального слідчого комітету з приводу тих зловживань, які вчинила сьогоднішня влада. Ми принесемо справедливість. Ми як єдина країна. Ми як єдиний нарід. Незалежно від того, хто де проживає, хто якою мовою розмовляє, хто до якої церкви ходить. Але ми велика країна , ми будемо щасливою країною, ми будемо успішною країною. Я знаю це, я вірю в це, і так буде.

Слава Україні, слава народу України!

Ідемо до перемоги, і ми переможемо!

peredplata