У День Соборності Об’єднана опозиція оголосила Угоду про спільні дії

У День Соборності Об’єднана опозиція оголосила Угоду про спільні діїБлизько 20 тисяч людей зібралися в неділю, 22 січня на Софійській площі в Києві, щоб відзначити День Соборності України Об’єднаною опозицією. Під час мітингу було оголошено Угоду про спільні дії Об’єднаних опозиційних сил

Відзначення Дня Соборності розпочалося спільним молебнем за єдність України, який очолили представники українських Церков та релігійних організацій.

У ході мітингу лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк, заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов, голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, лідери та представники інших опозиційних сил оголосили Угоду про спільні дії Об’єднаної опозиції України.

У своєму виступі під час мітингу лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк підкреслив, що опозиційні сили об’єднуються для того, аби після виборів 2012 року сформувати новий, справді український парламент. «Я вимагаю від влади чесності й цю вимогу ставлю в першу чергу до себе. Ми приведемо в Україну розум і чесність. Ми приведемо в Україну фаховість і відповідальність. Це наше надзавдання на кампанії 2012 року. Ми приведемо в Україну насправді український парламент. Проукраїнський, проєвропейський, для якого найвища цінність – це українець та українська держава, для якого найвища цінність – це наше майбутнє».

«Я мрію, щоб в Україні з’явилася та політична еліта, яка здатна об’єднатись в єдину українську партію, для якої найвища цінність – це українська держава і українець. І це колись відбудеться. Зараз ми підемо на виборчу кампанію як окремі партії, але з єдиним мажоритарним списком. Ми підемо на вибори тільки з одним зверненням: повірте, що зміни в країні можливі», – заявив він.

«Ми хочемо змін в країні. Ці зміни можна провести тільки тоді, коли ми разом, тільки тоді, коли ми знаємо, що у нас є мета. А наша мета – це щаслива країна. Наша мета – це щастя кожного українця», – підкреслив Арсеній Яценюк.

«Я хочу, щоб кожен українець повернув собі відчуття щастя. Простого людського щастя, впевненості в майбутньому, впевненості в своєму житті. У тому, що якщо українець пішов до школи, то він отримає знання, якщо українець пішов на роботу, то він не просто працює, а отримує заробітну плату, якщо ми пішли до лікарні, то нас лікують, якщо ми пішли до влади, то влада працює на нас, а не ми працюємо на владу», – сказав лідер «Фронту Змін».
«У нас немає одного дня свободи. У нас буде ера свободи, і ми принесемо її в Україну», – підкреслив лідер «Фронту Змін».

«Я оголошую свободу. Свободу від президента Януковича, свободу від цього режиму і свободу від цієї влади», – наголосив Арсеній Яценюк.

peredplata