Москаль просить допомоги у міністра МВС для знешкодження організованої банди

Москаль просить допомоги у міністра МВС для знешкодження організованої бандиМоскаль просить міністра МВС надати Буковинській міліції практичну допомогу в знешкодженні озброєної банди, яка вже цілий рік тероризує мешканців Новоселицького району.

– Буковинська земля славиться не тільки колядниками з монастиря с.Банчени, які колядували на Різдво в МВС України, але, на жаль, і негідниками, котрі протягом цілого року безкарно “колядують” у Новоселицькому районі Чернівецької області, – заявляє народний депутат Геннадій Москаль. – До мене звернулася група з тридцяти мешканців Новоселицького району з проханням посприяти у знешкодженні озброєної банди, яка за минулий рік скоїла, за моїми даними, близько двадцяти розбійних нападів. Більшість потерпілих не зверталася із заявами в правоохоронні органи, оскільки бачать бездіяльність міліції й бояться помсти з боку злочинців. Однак є зареєстровані шість заяв.

Зокрема, 23 лютого 2011 року у с.Стальнівці Новоселицького району злочинці серед ночі ввірвалися в хату незрячої Марії К., і затуливши їй рота, відібрали 21 тисячу 26 грн. 21 березня в с.Маршинці бандити проникнули в хату Раїси К., і, жорстоко побивши її, забрали валюти на загальну суму 32 тисячі гривень. У ніч на 28 липня в м.Новоселиця розбійники через підвал пробралися в житло Ауріки З. і, застосувавши насилля, відібрали 25 тисяч доларів, два мобільні телефони, фотоапарат, ноутбук, а також автомобіль БМВ Х-5, на якому зникли в невідомому напрямку. 6 жовтня о третій годині ночі в с.Зелений Гай злочинці, виламавши вікно, проникли в хату Валерії Р., жорстоко побили її й відібрали 10 тисяч гривень. 10 листопада після другої години ночі в с.Бояни розбійники увірвалися в хату Віоріки Г., завдали їй тілесних ушкоджень і відібрали валюти на суму 960 тисяч гривень. Нарешті, 26 грудня в с.Маршинці у власному будинку було виявлено труп пенсіонерки Надії Г., котру задушили ще вночі. Бандити забрали від жінки всього близько 500 гривень і також зникли.

Повна безкарність злочинців викликала в мешканців Новоселицького району панічні настрої. Люди бояться вночі виходити на вулицю, наглухо зачиняють двері і сплять із сокирами чи мисливською зброєю.

Нардеп направив міністру МВС Віталію Захарченку звернення з проханням створити з досвідчених працівників центрального апарату МВС групу й надати практичну допомогу в пошуку й знешкодженні озброєних злочинців, оскільки подальша їхня безкарна діяльність може призвести до непередбачуваних наслідків.

З повагою,
народний депутат ВР України
VI скликання
Перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією
Г.Г. Москаль

peredplata