Сироїд: Щоб визнати російську окупацію, треба спалити Липецьку фабрику

Сироїд: Щоб визнати російську окупацію, треба спалити Липецьку фабрикуВіце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд вважає, що Верховна Рада має визнати окупацію Донбасу Росією.

\”Вихід тільки один – прийняти рішення юридичне, законом визнати окупацію частини території України Росією\”, – сказала вона в неділю в ефірі \”112 каналу\”.

Відповідаючи на питання, чому парламент цього не робить, Сироїд зазначила: \”Для цього треба Липецьку фабрику спалити\”.

\”Але це може зробити тільки той, хто нею володіє. Це мало би бути зроблено. І тоді – розв\’язані руки\”, – сказала віце-спікер.

На уточнююче питання, чи означає це, що якби керівники держави відмовилися від торгівлі з Росією, політичні відносини з РФ вибудовувати було б набагато легше, Сироїд сказала: \”Звичайно, абсолютно\”.

Як відомо, Петро Порошенко після вступу на посаду президента України заявляв про намір продати свої активи. У січні 2016 року він заявив про підписання договору, за яким передав свою частку в Roshen у незалежний \”сліпий траст\”.

Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську, Кременчуцьку і дві Вінницькі кондитерські фабрики, ПАТ \”Вінницький молочний завод \”Рошен\”, Літинський племзавод (обидва – Вінницька область), а також Липецьку фабрику \”Рошен\” (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрикою Bonbonetti Choco (Угорщина).

Roshen продовжує вести переговори про продаж своїх російських активів в Липецькій області РФ.

Українська правда

peredplata