Російські ЗМІ: Москва допускає розрив дипвідносин із Києвом

Російські ЗМІ: Москва допускає розрив дипвідносин із КиєвомРосія розглядає можливість розриву дипломатичних відносин із Україною після подій, які сталися в анексованому Криму 7 серпня.

За інформацією російського видання \”Известия\”, один із варіантів відповіді Москви на дії Києва – закриття російського диппредставництва й відкликання всього дипломатичного складу посольства.

Джерело видання в російських зовнішньополітичних колах відзначило: \”Президент Володимир Путін заявив, що Росія не залишить без відповіді події в Криму. Російський лідер звинуватив українську владу в переході до терору замість вирішення конфліктів мирним шляхом\”.

\”Одним із можливих варіантів жорсткої відповіді може стати розрив дипломатичних відносин. У Москві цей варіант проробляють. Однак останнє слово залишається за главою держави, який прийме рішення на основі зібраних даних\”, – сказав представник зовнішньополітичних кіл РФ.

Як відомо, зараз дипвідносини Росії й України перебувають на низькому рівні: кожну країну представляє тимчасовий повірений.

Після того як колишній посол Росії на Україні Михайло Зурабов був звільнений від займаної посади, Москва запропонувала на цю посаду кандидатуру Михайла Бабича, який зараз є повпредом президента Росії в Приволзькому Федеральному окрузі.

Україна не дала згоди на цю кандидатуру.

А 10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання терактів у Криму, які, за твердженням російської сторони, готувало Головне управління розвідки Міноборони України.

Українська влада заперечує причетність до таких планів і звинувачує Росію в провокаціях і пошуку виправдань своєї агресії.

Попри це, заступник голови комітету Держдуми РФ у міжнародних справах Леонід Калашніков заявив \”Известиям\”: \”Відповідь необхідна. Уперше Україна пішла на те, що її держструктура бере участь у підготовці терористичних актів на території іншої держави. Так поводяться лише відморозки у владі\”.

\”Росія повинна сказати, що у випадку повторення інциденту відповість на тероризм військовим шляхом\”, – вважає він.

МЗС РФ 11 серпня уже заявляло, що \”шкода, завдана російській стороні, загибель російських військовослужбовців без наслідків не залишаться\”, і застерігало Київ \”від небезпечних кроків, які можуть мати найнегативніші наслідки\”.

peredplata