Щодо обстановки в зоні проведення АТО та на адмінмежі з ТОТУ АР Крим

 Щодо обстановки в зоні проведення АТО та на адмінмежі з ТОТУ АР Крим

Прикордонники продовжують виконання завдань на лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. За минулу добу обстрілів позицій, на яких несуть службу прикордонники, не було.

У зоні проведення АТО українські військові виявили 3 безпілотні літальні апарати. Також прикордонники зафіксували нерухомий аеростат типу «Рись» на адміністративній межі з АР Крим. Крім того, в нічний час окупанти намагалися освітлювати українські позиції за допомогою прожектора та використовували сигнальні ракети на окупованому півострові.

Учора в контрольному пункті в`їзду-виїзду «Зайцеве» прикордонники Краматорського загону за допомогою службової собаки Ніки виявили приховану зброю. Пристрій для відстрілу гумових куль та набої до нього правоохоронці знайшли в ящику для рукавичок під час огляду автомобіля «Dacia». Автівка прямувала на в’їзд до непідконтрольної території.

Також прикордонники Донецького загону зафіксували факти переміщення вантажів через КПВВ з порушеннями правил. Два автомобілі, які прямували на тимчасово непідконтрольну територію, виявили у контрольному пункті «Новотроїцьке». Вони перевозили понад тисячу стартових пакетів для мобільного зв’язку та аксесуари для телефонів. Транспортні засоби та вантаж загальною вартістю 15 тисяч гривень передано встановленим порядком взаємодіючим органам.

Ще одну автівку з вантажем одягу виявила зведена мобільна група. Товар на 15 тисяч гривень порушник мав наміри доправити до неконтрольованої території з порушенням правил переміщення вантажів в зоні проведення АТО

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» прослідували 15 транспортних засобів з гуманітарним вантажем. Автівки перевозили будівельні матеріали загальною вагою близько 270 тонн. Вантаж направлений на тимчасово непідконтрольну територію від Світової продовольчої організації ООН Представництва верховного комісара ООН в справах біженців.

peredplata