Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 600 заяв про злочини.

У місті Ужгород в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 27-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 2 січня на вулиці вказаного міста під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження 52-річному громадянину.
У місті Сніжнє Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 58-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 30 січня в зазначеному місті в будинку 65-річного місцевого жителя під час сварки на ґрунті неприязних відносин дерев’яною палицею заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.
У Краматорську Донецької області в результаті реалізації оперативної інформації затримано двох жителів області (1977, 1988 р.н.). Попередньо встановлено, що вони намагалася вивезти за кордон, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, 32-річну жительку міста Горлівки згаданої області.
3 лютого у місті Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 39-річного іноземного громадянина (в Україні перебуває нелегально), та 40-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що вони ввечері 1 лютого в згаданому місті, шляхом пошкодження вікна, проникли до будинку 47-річного громадянина, й викрали особисті речі (викрадене вилучено).
У місті Донецької області на вулиці затримано 33-річного місцевого жителя, у якого вилучено 300 г вибухівки.
У місті Дніпропетровськ на вулиці затримано 35-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, у якого вилучено 3 кг марихуани.
На Донеччині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили декана одного з ВУЗів. Вона вимагала та отримала 2,8 тис. грн. хабара від двох студентів навчального закладу за успішну здачу екзаменаційної сесії. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).
В Луганській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства. Вони у 2007 році надали до банківської установи неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримали кредит у сумі 1 млн. грн., який не повернули. Таким чином завдали збитків зазначеній банківській установі на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).
На Кіровоградщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб однієї з Державних інспекцій. Вони, під час придбання адміністративного будинку для вказаної інспекції, провели тендер, без залучення фахівців для проведення експертної оцінки й придбали будинок у жительки вказаного міста (загальна площа 859,6 кв. м) за завищеною вартістю, чим завдав збитків державі на суму 750 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

У місті Буча Київської області 4 лютого було скоєно розбійний напад на приміщення ювелірного магазину. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину затримано чотирьох жителів Броварського району зазначеної області (1981-1991 р.н.). Викрадене вилучено.
У місті Макіївка Донецької області затримано місцевого жителя, 1960 р.н., який удень 3 лютого у своїй квартирі під час сварки на ґрунті неприязних відносин облив бензином свою дружину, 1963 р.н., інваліда першої групи, та підпалив. У результаті цього остання отримала опіки тіла (госпіталізовано). За даним фактом 4 лютого порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.15 та ч.1 ст.115 КК України (замах на вбивство).
В одному з селищ Автономної Республіки Крим 27 січня у своєму будинку було знайдено мертвою з рубаною раною голови місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жительок. Попередньо встановлено, що вони вдень 26 січня в зазначеному будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв молотком убили господарку, після чого викрали 1,2 тис. грн. та вироби із золота.
У місті Маріуполь під час розбійного нападу 1 лютого було вбито місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину затримано трьох місцевих жителів (1985-1987 р.н.).
У місті Харків 4 лютого в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина сусідньої держави, 1974 р.н.. Попередньо встановлено, що він у вересні 2010 року в згаданому місті в магазині за придбаний товар розрахувався двома фальшивими купюрами номіналом 500 євро (вилучено). За даним фактом органами слідства міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).
В одному із селищ Херсонської області 3 лютого в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина сусідньої держави, 1965 р.н. Попередньо встановлено, що він у січні минулого року, шляхом шахрайства, заволодів у жительки іншого селища грошима в сумі 14 тис. гривень.
У місті Одеса 4 лютого в результаті проведення спеціальної операції затримано громадянина сусідньої держави, 1981 р.н., який з п’ятого січня цього року розшукувався за незаконне зберігання зброї та умисне пошкодження майна.
В одному із селищ Закарпатської області затримано місцевого жителя, 1950 р.н., у будинку якого вилучено 1,6 кг вибухівки та п’ять патронів калібру 5,45 мм.
У місті Севастополь працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб співробітників державної установи та приватного підприємства. Вони підробили проектну документацію та передали у приватну власність земельну ділянку загальною площею 3,9 га. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму 495 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
У місті Дніпропетровськ працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони, без погодження із співвласником (державною установою), уклали угоду з приватним підприємством щодо спільного видання газети, чим завдали збитків державі на суму 270 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.365-1 КК України (перевищення повноважень службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).
На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову фермерського господарства. Він у 2009 році надав державного фонду підтримки фермерських господарств фіктивний звіт про фінансовий стан указаного господарства, на підставі чого безпідставно отримав 100 тис. грн. допомоги. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.222 та ч.1 ст.366 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами й службове підроблення).
В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника держфлотінспекції. Він вимагав та отримав 300 доларів США хабара від трьох жителів міста Сімферополь за сприяння в успішному складанні ними іспиту та видачі свідоцтва на право керування суднами. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).
На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю комунального підприємства. Вона вимагала та отримала 3,5 тис. грн. хабара від жителя одного з міст області за працевлаштування його на вказане підприємство. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

peredplata