Москаль про нового міністра оборони: Боже, спаси Україну від таких призначень

Москаль про нового міністра оборони: Боже, спаси Україну від таких призначеньПризначення Дмитра Саламатіна на посаду міністра оборони виглядає дуже дивно, адже він не має найкращу репутацію і не є військовим, заявив в ефірі 5 каналу депутат від НУ-НС Геннадій Москаль.

\”Боже, спаси Україну від таких призначень. У нас вже були призначення при Ющенко, коли людину, яка не служила в армії призначали міністром оборони\”, – заявив він.

\”У мене є сумніви, що він (Саламатін – ред.) взагалі служив в якийсь армії, в радянській, російській або українській\”, – додав він.

\”Людина невихована, груба, він же побив Донія (народний депутат від\”НУ-НС – ред.), побив інших народних депутатів, він не поніс покарання. Як з такою біографією призначати на такі високі державні посади?\”- здивувався Москаль.

\”Після більш-менш правильних призначень, як міністра внутрішніх справ, глави СБУ – це призначення дуже дивне і не йде на користь рейтингу Президента\”, – заявив парламентарій.

Нагадаємо, учора, 8 лютого, Президент України Віктор Янукович підписав указ про звільнення Михайла Єжеля з посади міністра оборони України і призначив на його місце Дмитра Саламатіна.

***

Саламатін народився в 1965 році в Караганді (Казахстан), з 1991-1999 роках жив і працював у Москві, з квітня 1999 року постійно проживає в Україні. Двічі обирався народним депутатом України від Партії регіонів (2006-2011), у Верховній Раді був першим заступником голови парламентського комітету з питань науки і освіти та членом комітету з питань бюджету.

У червні 2010 року Януковича своїм указом призначив Саламатіна гендиректором компанії Укрспецекспорт, а 4 січня 2011 року – гендиректором новоствореного держконцерну Укроборонпром. Саламатін був одним з фігурантів масштабної бійки в стінах парламенту в грудні 2010 року.

Корреспондент.net

peredplata