Адміністрація президента прагне перетворити уряд і парламент на рабів – Арсеній Яценюк

Адміністрація президента прагне перетворити уряд і парламент на рабів – Арсеній ЯценюкЗакон, за яким бюджетна політика України визначатиметься президентом, а не парламентом, є іще одним свідченням слабкості влади. «Це прояв того, що сьогоднішній президент і сьогоднішня влада нічого не можуть зробити», – заявив Арсеній Яценюк, коментуючи проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо системи програмних документів).

Арсеній Яценюк наголосив, що президент зосередив у своїх руках стільки повноважень, скільки не мають «ні російський, ні американський президенти», а лише скинуті диктатори Муаммар Каддафі, Бен Алі та Хосні Мубарак.

«Я звертаюсь персонально до президента України і до всієї тієї так званої більшості. Ви маєте такий обсяг повноважень, який дає можливість змінити життя в країні. Поки що ви змінюєте тільки своє власне життя. Я вимагаю, щоб парламент залишився парламентом, щоб цей парламент не «помножив на нуль» народне волевиявлення. Якщо ви віддали всі важелі управління в адміністрацію президента, давайте закриємо тоді цю установу (парламент. – ред.). Ми зекономимо тоді мільярд гривень. Але це означатиме, що тільки один Янукович керує в цій країні, а ви всі навіть не ляльки в нього, а ви всі є його рабами», – заявив лідер «Фронту Змін».

Законом про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо системи програмних документів), зокрема, пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу, згідно з якими проект основних напрямів бюджетної політики та прогноз Державного бюджету України мають ґрунтуватися на щорічних посланнях президента. При цьому повноваження Верховної Ради щодо визначення бюджетної політики вилучається. Окрім того, на щорічних посланнях президента базуватиметься і Програма діяльності Кабінету міністрів.

За проект закону проголосували 273 депутати.

peredplata