Громадяни Росії етаповані у СІЗО Харківської області для передачі правоохоронцям Російської Федерації

Ще 28.09.2011 року співробітниками УКР УМВС України в Чернівецькій області відповідно до ст.ст. 461, 106 КПК України затримані громадяни Російської Федерації уродженці м. Чебоксари 29-річна Ольга І. та 36-річний Олексій І., які проживали без реєстрації у Чернівцях на вул. Залозецького.
Про затримання цих громадян одразу ж було повідомлено МЗС та Міністерство юстиції України, оскільки вони розшукуються правоохоронними органами Російської Федерації.
Постановами Шевченківського районного суду м. Чернівців від 30.09.2011 року до обох застосовано тимчасовий арешт в порядку ст. 462 КПК України відповідно строком на 30 і 40 діб та поміщено до Чернівецького СІЗО.
За дорученням Міністерства юстиції України прокуратура Чернівецької області провела екстрадиційну перевірку обставин видачі цих громадян компетентним органам Російської Федерації та надала копію запиту про екстрадицію.
– Запит російської сторони та інші документи про видачу Ольги й Олексія оформлені належним чином, згідно з вимогами відповідних Європейських конвенцій, – розповідає старший помічник прокурора області з міжнародно-правових доручень Андрій ГУМЕНЮК. – Відповідно до наданих російською стороною документів у провадженні Калінінського районного суду м. Чебоксари Чуваської Республіки Російської Федерації перебуває кримінальна справа за обвинуваченням вищевказаних осіб у вчиненні в період з жовтня 2009-го по лютий 2010-го років злочинів – збут наркотичних засобів, вчинений організованою групою, та замах на вчинення вказаного злочину.
Однак, у зв’язку з ухиленням від суду, 06.09.2010 року вказаних осіб оголошено у розшук і їм обрано запобіжний захід – взяття під варту.
У грудні 2011 року Міністерством юстиції України задоволені запити Генеральної прокуратури Російської Федерації та прийняті рішення про видачу (екстрадицію) Ольги І. й Олексія І. для притягнення до кримінальної відповідальності.
До речі, вказані особи скарги на рішення Міністерства юстиції про їх видачу не подавали. Тому 08.02.2012 року їх етапували в СІЗО УДПтСУ Харківської області для передачі правоохоронним органам Російської Федерації.

peredplata