«НФ»: «Справа Мартиненка» є політичною, НАБУ фальсифікувало звинувачення

«НФ»: «Справа Мартиненка» є політичною, НАБУ фальсифікувало звинуваченняЗатримання Національним антикорупційним бюро колишнього народного депутата Миколи Мартиненка, який добровільно склав мандат півтора роки тому для неупередженого розслідування, є ознакою вибіркового правосуддя та політично мотивованих дій антикорупційних органів. Попри те, що до сьогодні кошти і активи, виведені Януковичем, так і не стали предметом розслідування НАБУ, бюро переслідує політика з послідовною українською і антиросійською позицією.

Про це повідомила прес-служба «Народного фронту».

Так звану «справу Мартиненка» НАБУ намагається фальсифікувати вже півтора роки. Проте жодних доказів проти нього так і не було знайдено.

Микола Мартиненко ще в 2015 році пішов на безпрецедентний крок – добровільно склав повноваження народного депутата України та відмовився від депутатського імунітету.

Одіозний суддя Солом’янского райсуду Києва Бобровник, який перебуває на гачку у НАБУ і прославився тим, що вживає алкоголь та бере хабарі прямо в своєму робочому кабінеті, дав дозвіл на обшуки в усіх помешканнях Миколи Мартиненка та членів його сім’ї, включаючи колишню дружину, з якою він розлучений багато років. Всі ці «маски-шоу» свідчать про суто піарний характер дій НАБУ і націленість на створення медійної картинки «бурхливої діяльності». Причому за допомогою корумпованих суддів.

Саме у Бобровника НАБУ сподівається отримати санкцію на тримання Миколи Мартиненка під вартою.

Жодної необхідності в цьому немає – Микола Мартиненко своїми діями довів, що не боїться, він ніяк не міг перешкоджати слідству, ні від кого не ховався і знаходиться в Україні. Ще влітку минулого року він публічно заявляв про готовність здати правоохоронним органам свій закордонний паспорт.

Микола Мартиненко у своїх публічних заявах – в тому числі зверненнях до західних послів – попереджав про наміри керівників НАБУ під будь-яким приводом його затримати і наголошував, що всі звинувачення проти нього є надуманими.

Сьогодні керівники НАБУ використовують цю тему для переключення уваги з провалів у своїй роботі, оскільки у суспільства до антикорупційного бюро накопичилось багато питань через неефективність та політичну вмотивованість. На свободі залишаються соратники Януковича, які розікрали державу. НАБУ відмовилось повертати гроші Януковича – з цього приводу наша фракція офіційно неодноразово зверталась до бюро. Замість цього НАБУ атакує політика з послідовно українською і антиросійською позицією. Керуючи парламентським комітетом з ПЕК, Микола Мартиненко відстоював диверсифікацію поставок російського газу і ядерного палива, відіграв вирішальну роль у тому, що Верховна Рада розірвала угоду з Росією про співпрацю в будівництві третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.

Ще раз підкреслимо, що Микола Мартиненко нікуди не ховається і буде в суді доводити свою невинуватість і заангажованість НАБУ.

«Народний фронт» вимагає об’єктивного розслідування, незалежного суду, недопущення вибіркового правосуддя та виключення політичної мотивації в діяльності антикорупційних органів.

«Народний фронт» вимагає від Вищої ради правосуддя негайного відсторонення судді Солом’янського райсуду Києва Бобровника.

peredplata