767 демобілізованих буковинців, які брали участь в АТО, скористалися послугами обласної служби зайнятості

У першому кварталі поточного року соціальними послугами служби зайнятості скористалося 767 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в АТО, отримували допомогу по безробіттю 706 осіб. Про це повідомила в.о. директора Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

«Особлива увага служби зайнятості – працевлаштуванню військовослужбовців, які повернулися із зони АТО, адже наші захисники потребують підтримки та допомоги в адаптації до умов мирного життя та інтеграції на ринку праці», – наголошує Л. Кожолянко.

З початку року службою зайнятості працевлаштовано 39 осіб даної категорії, в т.ч. 4 колишні атовці працевлаштовані на нові робочі місця з компенсацією роботодавцям фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Аби допомогти колишнім атовцям знайти роботу служба зайнятості пропонує скористатися направленням на професійне навчання (професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації). Цьогоріч такою можливістю скористалися 14 безробітних, з них п’ятеро осіб після закінчення профнавчання вже працевлаштувалися.

Крім того, 4 безробітних за сприяння служби зайнятості залучилися до тимчасової зайнятості (громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру).

На 1 квітня 2017 року на обліку обласної служби зайнятості перебувало 620 демобілізованих із зони АТО військовослужбовців зі статусом безробітного – інформує Чернівецький ОЦЗ.

peredplata