На Буковині кількість безробітних зменшилась майже на 7%

Кількість зареєстрованих безробітних по Чернівецькій області на кінець березня п.р. становила 8,2 тис. осіб і за місяць зменшилася на 6,7%. Про це повідомляє Головне управління статистики Чернівецької області.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за березень п.р. зменшився на 0,1 в.п. і на кінець місяця становив 1,4% від кількості населення працездатного віку.

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами-підприємцями до державної служби зайнятості, наприкінці березня п.р. становила 1342 одиниці, і порівняно з лютим п.р. збільшилася в 1,5 раза.

Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) наприкінці березня п.р. становило 6 осіб, що на 4 особи менше, ніж на кінець лютого п.р.

Середній розмір допомоги по безробіттю в березні п.р. збільшився на 7,2% і становив 1741,0 грн, що в 1,8 раза менше, ніж законодавчо встановлений мінімальний рівень заробітної плати (3200 грн).

peredplata