НІЯКОГО ПРОРИВУ. У ШЕГИНЯХ ВІДБУЛАСЯ ЕВАКУАЦІЯ ЛЮДЕЙ В УМОВАХ ЗАМІНУВАННЯ

НІЯКОГО ПРОРИВУ. У ШЕГИНЯХ ВІДБУЛАСЯ ЕВАКУАЦІЯ ЛЮДЕЙ В УМОВАХ ЗАМІНУВАННЯВ пункті пропуску Шегині 10 вересня відбулась евакуація людей в умовах крайньої необхідності.

Про це завила на брифінгу у Львові член Ради партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Ольга Галабала.

Вона повідомила, що в пункті пропуску Шегині люди діяли в стані крайньої необхідності.

«Уявіть собі, з одної сторони тітушки, люди постійно підбурюються інформацією, що зараз відбудуться вибух їхнього лідера. Люди діяли в стані крайньої необхідності. Нас відмовились евакуювати», – розповіла Галабала.

Вона підкреслила, що такі дії чітко передбачені частиною 9 ст. 9 Закону України «Про державний кордон України».

«Люди з іншої сторони пункту пропуску «Шегині» з української сторони розуміли, що ми перебували в зоні можливого вибуху та опинилися у пастці.

Систематично спрацьовувала сигналізація та система сповіщення тривоги», – додала Галабала.

«Уявіть собі ситуацію, коли громадяни України, знаходяться вже на території України і просять українського генерала їх врятувати і захистити життя і здоров\’я. А генерал відповідає – йдіть в Польщу, при цьому знаючи, що польський кордон заблоковано», – підкреслила вона.

Крім того, вона зазначила, що людям стало відомо, що в натовпі невідомі особи постійно казали, що \”Путін зараз підірве тут Саакашвілі\”.

«І люди, доведені до стану крайньої необхідності, почали стихійну евакуацію», – пояснила вона.
Нагадаємо, влада почала арешти прихильників Михайла Саакашвілі по всій території України.

«Ми звертаємось до Авакова , Порошенка – зупиніться, не порушуйте закон. Тому що всі ці люди діяли в межах, передбачених законом», – підкреслив народний депутат Юрій Дерев’янко.

Прес-служба РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі

peredplata