На Буковині санітарного лікаря та ветеринарів притягнуть до суду

Прокуратура Новоселицького району завершила досудове слідство і скерувала до суду для розгляду по суті кримінальну справу стосовно помічника санітарного лікаря райдержсанепідемстанції за ознаками складу злочинів, передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України.

Помічник санітарного лікаря, зловживаючи службовим становищем і діючи в особистих інтересах, які виразилися у бажанні штучного нарощування показників проведеної роботи і тим самим створенні вдаваного благополуччя стану своєї діяльності та видимості успішної боротьби з виявлення порушень на території району, упродовж 2010-2011 років умисно складала неправдиві документи, а саме протоколи про порушення громадянами України санітарних норм за відсутності таких фактів. При цьому «притягнуті до відповідальності» громадяни будь-яких правопорушень, в тому числі передбачених Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», не вчиняли, а адміністративні протоколи та постанови не підписували.

Фіктивно складені протоколи про порушення санітарних норм посадова особа надала для розгляду Головному державному санітарному лікарю районної СЕС, в результаті чого вищевказані мешканці безпідставно були притягнуті до адміністративної відповідальності.

Подібні випадки були виявлені прокурорами Глибоцького і Герцаївського районів. Тому були порушені кримінальні справи стовно заступника начальника управління ветеринарної медицини в Глибоцькому районі – головного державного ветеринарного інспектора і державного інспектора ветеринарної медицини Герцаївського району за ознаками складу злочинів теж передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України. По цих справах також завершене досудове слідство і вони скеровані до суду для розгляду по суті, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata