ГУЧНА ЗАЯВА БЕРЕЗЮКА: ОЛІГАРХІЧНИЙ РЕЖИМ ХОЧЕ ПОВЕРНУТИ ПОВНОТУ ВЛАДИ

ГУЧНА ЗАЯВА БЕРЕЗЮКА: ОЛІГАРХІЧНИЙ РЕЖИМ ХОЧЕ ПОВЕРНУТИ ПОВНОТУ ВЛАДИНародне повстання 2013-2014 років серйозно налякало олігархів, але де факто не стало революцією, бо при владі залишився олігархічний режим.

Люди повстали за ідею вільного демократичного життя, але влада не змінилася. Тепер олігархи намагаються повернути всю повноту влади, і свій реванш олігархи розгорнули на кількох фронтах. Про це у Львові під час прес-конференції заявив голова фракції «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк.

Перший фронт – це знищення бюджетної децентралізації. «Підступно, в повзучий спосіб знищується сучасне магдебурзьке право. У проекті бюджету 2018 закладені умови зі знищення бюджетної децентралізації. Реверсна дотація у розмірі 80%, перекладання на міста функцій, які їм не притаманні – так міських голів будуть змушувати приходити в урядові кабінети і просити допомоги», – наголосив Олег Березюк. Другий фронт – знищення опонентів, жорстка розправа з тими, хто має позицію і не лягає від владу.

Мера Миколаєва, який має підтримку 50% мешканців – безпринципно звільнили. Секретар міської ради Луцька, яку після смерті мера не допускають до посади в.о. міського голови. Перший заступник голови Львівської обласної ради, яку звільнили через принципову позицію протистояння олігархічній владі. Місто Львів, яке штучно засипали сміттям. Третій фронт – переслідування і арешти громадських активісті, героїв, які боронили незалежність України. «Ми бачимо арешти на вулицях тих хлопців, які протистояли торгівлі з окупантом.

Бійці добробатів, які першими пішли захищати людей і честь держави, сьогодні сидять у тюрмах», – додав Олег Березюк. Народний депутат переконаний, що дестабілізація у Львові та на Львівщині – це ознака реваншу олігархічної системи. «Всюди має бути погано – такий план олігархів. Це робота служб щодо дискредитації української незалежності. На Львівщині чи ненайгірша система екстреної медичної допомоги.

У Славському місяць не їздила швидка, бо машина поламалася. У селі Драгани біля Яворова вже місяць дітей не можуть завести в школу – відсутня дорога, і водій школярика не хоче туди їхати. Можливо, владі потрібно зайнятися реальними проблемами?» – резюмував Олег Березюк.

Джерело

peredplata