Сарган: Підпис Саакашвілі під заявою – фейк. Адвокат спростував

Сарган: Підпис Саакашвілі під заявою - фейк. Адвокат спростував
Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила, що передана з ізолятора СБУ заява лідера \”Руху нових сил\” Міхеіла Саакашвілі є підробкою, адвокат стверджує, що документ є справжнім.
Сарган оприлюднила у своєму Facebook фото двох заяв. Перша – та, яку опублікував адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.
\”Друга заява була написана власноруч Саакашвілі в ІТТ під відеофіксацію, відповідно до вимог КПК\”, – написала Сарган.

Сарган: Підпис Саакашвілі під заявою - фейк. Адвокат спростував

Заява Саакашвілі з ізолятора СБУ

Сарган: Підпис Саакашвілі під заявою - фейк. Адвокат спростував

Заява Саакашвілі про відмову від адвоката, наданого Центром безоплатної правової допомоги

\”Інший почерк, чіткий підпис у \”заяві-заклику\”, щоб читалися \”МСаак…\” для кого? Навіть тут нечисленним мешканцям наметів \”колоРади\” підсовують фейк\”, – стверджує прес-секретар генпрокурора.
Водночас в коментарі УП адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявив, що опублікований ним документ підписаний Саакашвілі.
Він зазначив, що Саакашвілі після затримання написав і передав йому кілька листів: лист дружині англійською, грузинською – Давиду Сакварелідзе, іншим соратникам – лист, який було оприлюднено.
\”Він писав у некомфортних умовах, на кушетці, перенервував, писав швидко\”, – зазначив він.
\”Другий документ (заява про відмову від адвоката, наданого Центром безоплатної правової допомоги) написала моя колега, яка допомагала оформляти документи, і текст заяви був написаний нею, а підписаний Саакашвілі – у присутності двох прокурорів і трьох представників ІТТ, у т.ч. начальника\”, – пояснив Чорнолуцький.
Рішення про написання листа колегою адвоката було прийнято, за його словами, \”прокурором і адвокатом безоплатної правової допомоги – щоб вона від руки написала, а Саакашвілі підписав\”.
Як відомо, у липні 2017 р. президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства екс-президента Грузії та екс-керівника Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі
Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Підпис у копії анкети на отримання громадянства оприлюднив нардеп Володимир Ар\’єв.
Саакашвілі заперечував, що підписувався під такою анкетою. За його словами, в Україні він підписується кирилицею.
Ввечері 8 грудня Саакашвілі було затримано, його помістили до ізолятора тимчасового тримання СБУ на Аскольдовому провулку. Політику інкримінують порушення за ч 2. статті 256 – \”Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності\”.
За словами речниці РНС Мар’яни Почтар, Саакашвілі обшукували.
У зв’язку із арештом Саакшвілі оголосив безстрокове голодування.
Після затримання адвокат Саакашвілі опублікував заяву лідера \”РНС\” з ізолятора СБУ, де той назвав звинувачення проти себе брехливими і закликав прихильників виходити у неділю на акцію \”За імпічмент\”.
Українська правда

Джерело

peredplata