50 тисяч українців вийшли на Марш за імпічмент

50 тисяч українців вийшли на Марш за імпічмент

Близько 50 тисяч українців разом з дружиною Михайла Саакашвілі, нардепами Юрієм Дерев\’янком, Єгором Соболєвим, Віктором Чумаком та іншими вийшли на Марш за імпічмент, інформує прес-служба партії \”РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі\”.

Мирною ходою вони пройшли з парку Тараса Шевченка до Майдану Незалежності, де провели народне віче та вирушили до слідчого ізолятора СБУ, щоб підтримати Саакашвілі.

\”У нас є велика опозиційна сила. Зараз важко без Михайла, але треба продовжувати, бо Україна повинна стати кращою. Ми всі знаємо, що справа проти нього – це політичне замовлення. Він готовий почати боротьбу проти корупції та створити команду, яка буде виконувати обіцянки, але люди мають показати свою позицію в виходити на протести\”, – зазначила дружина Саакашвілі Сандра Рулофс.

Один з лідерів РНС нардеп Юрій Дерев\’янко заявив, що цього тижня представники влади пішли відкритою війною на всі антикорупційні органи, зокрема на Національне антикорупційне бюро та його директора Артема Ситника.

\”На цьому тижні ми дійшли до межі. Вони будуть диктатуру. Вони будують олігархат. Вони будують монополії. Ми повинні не розчаровуватись, а приходити на мирний Марш кожну неділю, якщо це буде треба. Мирно, кожну неділю, ми повинні виходити на площі всіх обласних центрів. Це наш протест. Ми повинні показати, що ця банда має піти геть\”, – закликав він людей.

Член Ради партії РНС Давід Сакварелідзе заявив, що Генпрокурор Луценко, зрадник двох Майданів повинен негайно звільнити Михайла Саакашвілі – борця з корупцією та олігархами.

\”До чого ми докотились? Люди, яких ми привели до влади саджають людей, які ризикували життям заради України. Вони обіцяли посадити Януковича, злочинців, які розстрілювали Небесну сотню, а посадили кого? Посадили Саакашвілі! Ми не віримо барижним судам, зраднику Майданів Луценку, він не має морального права саджати Саакашвілі – символа боротьби з коропцією. Вимагаємо негайно звільнити Михайла Саакашвілі\”
, – заявив Сакварелідзе.

Член Ради партії РНС Ольга Галабала наголосила, що 22 грудня закінчиться останній сесійний парламентський тиждень цього року і до цього часу народні депутати мають підтримати вимоги мітингувальників.

\”Перша вимога – закон про імпічмент президента. Друга – закон про Антикорупційний суд. третя – в другому читанні прийняти новий закон про вибори. Четверта – підтримати відставку Генпрокурора Юрія Луценко\”, – заявила Галабала.

Крім того, Галабала заявила про збір підписів під петицією про імпічмент, де потірібно зібрати щонайменше 25 тисяч підписів.

Нагадаємо, в п\’ятницю Саакашвілі був затриманий співробітниками ГПУ. Михайло Саакашвілі заявив, що розпочинає безстрокове голодування. За попередньою інформацією, завтра йому повинні обрати запобіжний захід.

peredplata