Максим Бурбак: Закон про деокупацію Донбасу якнайшвидше повинен набрати чинності

Максим Бурбак: Закон про деокупацію Донбасу якнайшвидше повинен набрати чинностіФракція «Народний фронт» пропонує у вівторок, 6 лютого, у Верховній Раді першим питанням поставити на голосування Постанову, яка блокує підписання закону про тимчасово окуповані території Донбасу, проваливши її.

Про це під час Погоджувальної ради заявив керівник фракції Максим Бурбак.

«Цей закон досі не може набрати чинності через формальності регламенту, якими скористалася купка прокремлівських колаборантів у парламенті. Їхня постанова про анулювання голосування за закон, не просто затримує його впровадження, вона допомагає ворогу уникати відповідальності за скоєні злочини», – наголосив він.

«Народний фронт пропонує у вівторок першим питанням поставити голосування постанову друзів Януковича та Путіна і благополучно провалити її. Тоді Голова парламенту одразу ж зможе підписати цей закон і направити його на підпис до Президента. Ми не повинні зволікати з цим питанням. «Народний фронт» відстояв прийняття цього закону і ми доведемо справу до успішного впровадження», – підкреслив Максим Бурбак.

Він також наголосив, що закон про тимчасово окуповані території – базовий документ, який на законодавчому рівні встановив факт збройної агресії Росії на Донбасі і окупації цих територій так само, як і Криму.

«Цей закон заклав лише основу для формування цілісної, системної і послідовної державної політики щодо держави-агресора і створення передумов для відновлення територіальної цілісності України. Базовим принципом у цій політиці має бути зміцнення національної безпеки, безпеки всіх українців і нашої держави», – наголосив Максим Бурбак.

«В основі позиції України має бути вимога притягнути Росію до відповідальності. Не може бути жодних поступок агресору, який грубо порушив основоположні принципи міжнародного права. Не може бути жодних спроб нав’язати нам сценарії розв‘язку ситуації, які суперечать природі конфлікту. На Донбасі і в Криму зовнішнє вторгнення, а не вигаданий кремлівськими пропагандистами внутрішній конфлікт. Від цього треба відштовхуватися у політиці України щодо агресора та окупованих територій», – підкреслив керівник фракції.

Він додав, що парламент чекатиме від Президента таких ініціатив та законопроектів.

peredplata