Міністр МВС визнав, що найбільше корупціонерів у Партії регіонів

Міністр МВС визнав, що найбільше корупціонерів у Партії регіонівЗ приходом до влади у рядах регіоналів побільшало корупціонерів.
Серед депутатів різних рівнів, які притягувалися до відповідальності за корупцію в 2010-2012 роках, більшу частину складають представники Партії регіонів, написав у своєму блозі міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Так, за його даними, в 2010 році до кримінальної відповідальності притягувалися більше 160 депутатів різних рівнів і різної партійної приналежності.

\”Найбільше серед них було членів Партії регіонів і БЮТ – по 51. Членів НУНС – 37, 16 представників Блоку Литвина та 8 членів Комуністичної партії України\”, – відзначає Захарченко.

Найчастіше зловживають владою голови сільських рад, що скоріш за все, пов`язане з земельними питаннями.

У 2011 році до кримінальної відповідальності, за даними міністра, було залучено 179 депутатів.

\”У скоєнні злочинів викрито 85 депутатів від Партії регіонів, 40 – від БЮТ, 33 – від НУНС, 10 – від Комуністичної партії України, 7 – від Блоку Литвина, 3 – від \”Сильної України\” і 1 – від ВО \”Свобода\”, – підкреслює він.

У 2012 році до кримінальної відповідальності притягуються 49 депутатів усіх рівнів і різної партійної приналежності.

\”30 депутатів від Партії регіонів, 11 – від БЮТ, 5 – від НУНС, 1 – від Комуністичної партії України та 2 – від ВО \”Свобода\”, – констатує міністр.

За словами міністра, такі цифри вказують на те, що правоохоронці карають порушників незалежно від партквитка.
Джерело

peredplata