Фірташ за рік подвоїв статки

Фірташ за рік подвоїв статкиЖурнал \”Фокус\” опублікував свій щорічний рейтинг 200 найбагатших українців. На першому місці традиційно розмістився власник групи СКМ, нардеп-регіонал Ринат Ахметов, який обійшов своїх найближчих конкурентів у рейтингу \”Фокусу\” більш, ніж в чотири рази. За минулий рік статки Ахметова збільшилася на 3 мільярди доларів.

Другу сходинку в рейтингу зайняв бізнес-партнер Ахметова, власник \”Смарт-холдингу\” і співвласник \”Метінвесту\” росіянин Вадим Новінський. Співвласник групи \”Приват\” Ігор Коломойський із статками 4,2 млрд. дол. розмістився в рейтингу на третьому, а його партнер Геннадій Боголюбов, з аналогічним розміром активів – на четвертому місці.

Замикає першу п\’ятірку власник Group DF Дмитро Фірташ (на фото), який за минулий рік подвоїв свої статки, які на сьогодні оцінюються в $ 2,8 млрд.

Зять другого президента України Леоніда Кучми, бізнесмен і медіамагнат Віктор Пінчук за минулий рік став на мільярд доларів біднішим і зі статками, які журналом оцінюються в $ 1,8 млрд. став восьмим за рахунком найбагатшим українцем.

У першу двадцятку рейтингу увійшли власник ФК \”Мателіст\” Олександр Ярославський ($ 1,35 млрд), міністр економіки Петро Порошенко ($ 971 млн) і гендиректор ММК ім. Ілліча Володимир Бойко ($ 918 млн.).

Проривом року журнал назвав співвласника \”Азовмаша\” і одеського ринку \”71 кілометр\”, депутата-регіонала Юрія Іванющенка. Він збільшив свій статок у сім разів і практично став мільярдером ($ 756 млн.). Такий ривок пояснюється тим, що впливовий депутат поступово виходить з тіні.

Головний новачок рейтингу – Олександр Янукович, старший син президента (№ 103 у списку). Його статок оцінюється в $ 100 млн. Увійшли в рейтинг також Сергій Тігіпко (№ 25), Валерій Хорошковський (№ 39), Борис Колесніков (№ 51), Віктор Медведчук (№ 62), Віталій і Володимир Клички (№ 145).

Всього ж в рейтингу присутні шість чиновників вищого рангу, 36 народних депутатів, 19 депутатів місцевих рад – це майже третина списку. Про це повідомляє ТСН.

peredplata