Філіпчука засадили за ґрати на три роки

Філіпчука засадили за ґрати на три рокиАдвокат Філіпчука заявив, що подаватиме апеляцію, та назвав \”абсурдним\” рішення суду.

Екс-міністра Мінприроди Георгія Філіпчука, який працював в уряді Юлії Тимошенко, засуджено до 3 років позбавлення волі за перевищення влади.

Відповідне рішення ухвалив у четвер, 5 квітня, суддя Солом\’янського районного суду Києва Володимир Мельник.

\”Суд визнав винним Філіпчука за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу, присудивши йому три роки позбавлення волі і змінивши запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою. Він був узятий під варту в залі суду і відправлений в ізолятор\”, – повідомив адвокат екс-міністра Микола Шупеня.

Він пояснив, що Філіпчук засуджений за перевищення влади і посадових повноважень під час укладення угоди з юридичною фірмою про надання Мінприроди консультацій під час розгляду спору в міжнародних юридичних інститутах з приводу розірвання угоди, укладеної між урядом і компанією Vanco International ltd. про розробку шельфу Чорного моря.

Адвокат зазначив, що подаватиме апеляцію, оскільки вважає \”абсурдним\” рішення суду.

Шупеня додав, що Філіпчук виконував доручення Кабінету міністрів, зокрема, екс-прем\’єра Юлії Тимошенко.

\”Там були окремі доручення і прем\’єр-міністра, і розпорядження Кабінету міністрів, причому неодноразові. Всі ці матеріали ми брали з собою, вони досліджувалися судом, але, на жаль, не враховані\”, – сказав адвокат.

Нагадаємо, Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Філіпчука за ознаками зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки, у грудні 2010 року.

Джерело

peredplata