Мураєву нічого не буде

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-Це скандал одного дня і піар для самого Євгена Мураєва.

Генпрокуратура оголосила підозру Євгену Мураєву у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (Державна зрада), ч. 2 ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодекcу України.

Переконаний, що справа так і не дійде до суду. Насамперед тому, що досудовим розслідуванням займатимуться слідчі СБУ, які ще жодної антиукраїнської справи не довели до логічного завершення і не покарали винних.

Далі бачу розвиток подій так. Свідком, а може навіть і співучасником, по справі Мураєва буде залучена ведуча телеканалу 112, яка ставила Мураєву провокативні запитання. Потім Мураєв нагадає, що у своїй оцінці дій Олега Сенцова він спирався на покази колишнього політв’язня Геннадія Афанасьєва. І адвокати Мураєва намагатимуться долучити до справи ще й Геннадія Афанасьєва. Тепер нехай Афанасьєв в залі суду публічно заявить, що він оббрехав і обмовив Олега Сенцова і вибачиться перед ним і людьми.

Окрім того має бути проведена лінгвістична експертиза телефонного інтерв’ю з Мураєвим. За Євгена Мураєва вступляться єропарламентарі на чолі з Марін Ле Пен і Тетяною Жданок. Розкрутять тему про наступ на свободу слова і ЗМІ в Україні. З усього того вийде черговий пшик на користь Мураєва.

Де були Пашинський і Аваков, коли Євген Мураєв не по телефону, а у відкритих ефірах заступався і оправдовував дії терористів ЛНР і ДНР, війну на Донбасі вперто називав “громадянським конфліктом”, оправдовував і захищав дії терористів та ніс відверту антиукраїнську пропаганду?

Ще й Порошенко  сказав, що 112 телеканал не Український. Якщо “не український” то чому він не закритий? Чому не закритий “Інтер”?

Граблі, граблі, граблі…

Коли побачив Євгена Мураєва у товаристві з Марін Ле Пен – у мене відпали сумніви, що телеканал NewsOne фінансується з Росії. Чому цими питаннями не займалася і не займається СБУ?

peredplata