У Чернівецькій області під час отримання 500 Євро хабара  затримано митника

Про це інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

У вівторок, 19 червня, слідчими слідчого відділу та процесуальними керівниками прокуратури Чернівецької області спільно з співробітниками ВБКОЗ Управління Служби безпеки України викрито факт одержання 500 Євро неправомірної вигоди виконувачем обов’язків старшого зміни ПП «Порубне» МП «Вадул-Сірет» Чернівецької митниці ДФС.

Вказану суму митник одержав від громадянина за безперешкодне переміщення вантажу поза митним контролем без сплати належних митних платежів.

фото СБУ

Митника затримано в порядку ст.208 КПК.  Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Крім того, за результатами проведення невідкладних слідчих дій в зоні прикордонного та митного контролю виявлено та вилучено значні суми  у національній та іноземних валютах.

Перевіряється інформація про причетність інших службових осіб митниці до незаконних схем переміщення вантажу через митний кордон України. Невідкладні слідчі дії тривають.

 

 

peredplata