\”Свобода\” піде на вибори сама, якщо влада розвалить КОД. А поки йде з опозицією, каже Тягнибок

Зустріч лідера партії \”Свобода\” Олега Тягнибока зі своїми прихильниками у приміщенні Одеської кіностудії намагалися зірвати близько півсотні активістів проросійських організацій \”Славянское единство\”, \”Дозор\”, \”Колокол\” та \”Евреи против Гурвица\”.

Як передає УНІАН, вони прийшли до будівлі кіностудії з портретами Сталіна, російськими триколорами і червоними прапорами, вигукуючи через мегафон антиукраїнські гасла і слогани: \”Украинский национализм и сионизм – античеловеческая идология\”, \”Тягнибока поддерживают сионисты США\”, \”Тягнибоковцы, вон из Одессы\” та інші.

Вони також намагалися перешкодити сотням городян – прихильникам Тягнибока пройти до будівлі кіностудії, де тим часом розпочалася зустріч з лідером \”Свободи\”.

Посилений наряд міліції не допустив зіткнень прихильників російської організації\”Славянское единство\” і прихильників української \”Свободи\”.

\”Я хочу подякувати представникам лівих і проімперських сил, які привернули стільки уваги до мого приїзду до Одеси\”, – відзначив Тягнибок на зустрічі, що відбулася. Зал кіностудії, розрахований на 350 осіб, був заповнений повністю, люди стояли навіть у проходах.

Оцінюючи передвиборну ситуацію в Україні, лідер ВО \”Свобода\” відзначив, що кандидатів від опозиційних партій – учасників Комітету опору диктатурі, згідно з соціологічними опитуваннями, зараз підтримує більшість потенційних виборців. \”Керівництво Партії регіонів, регіонали вже усвідомили, що біло-блакитні можуть реально програти КОД – як за списками, так і по мажоритарних округах\”, – акцентував він.

З урахуванням цього, сказав Тягнибок, \”зараз Партія регіонів намагається розвалити Комітет опору диктатурі. Якщо їм це вдасться, то \”Свобода\” піде на вибори самостійно. Соціологія і наші ресурси свідчать, що ми можемо пройти 5-відсотковий бар`єр. У такому разі виставлятимемо в усіх 225 округах наших кандидатів\”.

\”Але поки ми перебуваємо у КОД і координуємо дії з нашими нинішніми партнерами, діємо згідно з домовленістю про скоординовану участь представників опозиційних партій в усіх 225 виборчих округах. Фактично завершуються переговори усередині КОД щодо висунення \”мажоритарних\” кандидатів, у тому числі і в Одеській області\”, – зазначив лідер ВО \”Свобода\”.

Раніше член політради партії Андрій Іллєнко заявив, що \”Свобода\” йде на вибори до Верховної Ради самостійно.

Нагадаємо, 28 жовтня 2012 року в Україні повинні відбутися парламентські вибори.

\”Свобода\” вже зараз готується до можливих фальсифікацій на парламентських виборах і не заперечує революційний шлях захисту своїх ідеалів і прав.

Джерело

peredplata