На Буковині вперше в Україні пройде фестиваль березового соку + ЗМІНЕНО ДАТУ ПРОВЕДЕННЯ!

На Буковині вперше в Україні пройде фестиваль березового соку + ЗМІНЕНО ДАТУ ПРОВЕДЕННЯ!6 травня 2012 року в селі Банилів – Підгірний (хутір Дунавець) Сторожинецького району Чернівецької області об 11.00 розпочнеться перший в Україні фестиваль березового соку.

Метою фестивалю є створення та просування нових туристичних продуктів на Буковині на основі «зелених» інновацій та традиційному веденні сільського господарства в Карпатах. В цьому, зокрема, переконують організатори – ЧОГМЕО «Буквиця», Управління інфраструктури та туризму Чернівецької ОДА, Банилів – Підгірнівська сільська рада, НГО «Банилів – Підгірнівський молодіжний блок», Туристична громадська організація «Палітра Буковини».

В програмі фестивалю безліч заходів. А саме:
Програма
1. Майстер – класи: екологічний збір соку, старовинні рецепти зберігання, інші продукти берези і їх використання; традиційні буковинські страви.
2. Творчі майстерні: лозоплетіння, писанкарство, Лендарт (мистецтво з природних матеріалів).
3. Виставка – ярмарок натуральних продуктів харчування місцевого виробництва (молочні, мед, сухофрукти, варення та ін.)
4. Конкурс «Здоровий спосіб життя по буковинські»: Березові, медові та трав’яні старовинні рецепти молодості та здоров’я. Етнічні традиції буковинських страв: приготування на відкритому вогні, дегустація.
5. Фотовиставка : «Буковинські смаковинки».
6. Фото конкурс серед учасників «Березовий фестиваль».
7. Розважальний вернісаж : концертна програма, караоке
8. Спортивні розваги, екологічні естафети, катання на конях.
9. Лотерея.
10. Виїзний прес – клуб для журналістів та туристичних агентів.

А відвідувачі зможуть скуштувати свіжий березовий сік, навчитися правильно його збирати, дізнатися про стародавні рецепти зберігання та власноруч зробити вітамінні заготівки.

peredplata