Кандидатів – на детектор брехні

Кандидатів – на детектор брехніНещодавно відбулася зустріч шеф-редактора газети «Час», члена Комітету опору диктатурі у Чернівецькій області Петра Кобевка з жителями Кіцманського району.

На зустрічі у районному будинку культури йшлося про те, як ми живемо і чи жити будемо. Люди питали журналіста і політика, чи надовго прийшла до нас ця влада, яка нічого доброго не несе ні Україні, ні українському народові.

— Тільки об’єднана опозиція зможе перемогти на виборах партію регіонів, — говорив Петро Кобевко. – На мажоритарних округах повинен бути тільки один кандидат від Комітету опору диктатурі. Тоді він переможе. Якщо ні, то ми знову програємо.

Партія регіонів на Кіцманщині не мала і не має підтримки більшості людей. Але є такі, які йдуть на службу до неї. Хто за гроші, хто за посади, хто за пільги. Про них треба розповідати скрізь і всюди, їхні прізвища і фотографії треба вішати на стовпах, смереках і в інших людних місцях. Аби ми знали, хто творить зло своїм дітям, онукам. Хто підтримує режим. Символічним прикладом було те, що під час комуністичного (вірніше, регіонального) суботника у Кіцмані на цвинтарі 34-м новим членам партії регіонів були вручені партійні квитки. Бог у них розум відібрав. Але символічно. Хоча у Кіцмані жартують, що на цвинтарі регіонали знайшли свій електорат (мертві душі). Бо за них живі розумні люди голосувати не будуть.

Присутні просили Петра Кобевка довести до членів КОДу їхній наказ: обов’язково на всіх 4-х мажоритарних округах Буковини висунути тільки по одному узгодженому кандидатові від опозиції. Якби політики Буковини прислуховувалися до думки людей, то кіцманські люди одностайно єдиним кандидатом назвали б Петра Кобевка. І, насамкінець, кіцманчани запропонували всім майбутнім кандидатам у народні депутати йти на зустрічі з виборцями разом з поліграфом (детектором брехні). На кожне запитання кандидат у депутати повинен відповідати через цей пристрій. Машина буде реагувати на брехню і на правду політика. Шеф-редактор газети «Час» Петро Кобевко підтримав пропозицію виборців Кіцманського району.

Він також познайомив присутніх зі своєю командою, з якою йтиме на вибори до верховної ради. Це були молоді хлопці й дівчата, котрі добре вчилися у школі та у вузах. Вони стали прекрасними спеціалістами, порядними і патріотичними громадянами України. Але їх по-щирому болить доля держави. І вони готові заради України пожертвувати всім. Навіть найдорожчим.

Олексій КРИКЛИВЕЦЬ, правозахисник

peredplata