За основними економічними показниками Чернівецька область неухильно йде вниз

За основними економічними показниками Чернівецька область неухильно йде внизЗа основними економічними показниками Чернівецька область неухильно йде вниз, переконує Геннадій Москаль.

– Всупереч райдужним, майже фанфарним заявам Чернівецької влади про темпи зростання виробництва в області статистичні цифри свідчать – основні показники соціально-економічного розвитку регіону й надалі погіршуються, – повідомляє народний депутат Геннадій Москаль. – Так, обсяги промислового виробництва за перший квартал поточного року в Чернівецькій області складають тільки 88,3% до аналогічного періоду минулого року.

Показники в добувній промисловості навіть гірші – всього 45,3% до показників 1-го кварталу 2011-го року;

у переробній промисловості – 86,0% (із них виробництво харчових продуктів і напоїв складає 84,0%);

у легкій промисловості – 57,0%.

Експорт також упав і складає 94,5% до аналогічного періоду минулого року. В товарній структурі експорту 23,6% – це деревина і 24% – вироби з текстилю, сировина для якого завозиться по давальницькій схемі.

Імпорт завдяки боротьбі з контрабандою (але не дякуючи місцевим органам влади і місцевим “правоохоронцям”) упав і складає всього 70,6% до аналогічного періоду минулого року. 32,2% від загального числа імпорту – давальницька сировина у вигляді текстильних матеріалів.

На 1 березня 2012 року в області проживає 905 тисяч 167 жителів, із них 234 тисяч 130 осіб – пенсіонери. Кількість пенсіонерів у розрахунку на одну тисячу складає 260 осіб, а в таких районах Чернівецької області, як Заставнівський, Кельменецький, Сокирнянський і Хотинський – 300 осіб, тобто фактично кожен третій мешканець.

Цікаві цифри й щодо інвестиційної діяльності.

Хто в Чернівецькій області вкладає в капітальні інвестиції?

Держбюджет України – 13,9%;

кошти місцевих бюджетів – 5,5%;

власні кошти підприємств і організації – 41,8%;

кредити банків та інші позики – 6,3%;

кошти населення на будівель власних квартир – 5,7%;

кошти населення на індивідуальне житлове будівництво – 19,3%;

кошти іноземних інвесторів, які ми так чекаємо, – всього 0,2%.

Останній показник якнайкраще демонструє інвестиційну “привабливість” Чернівецької області.

Світлина

peredplata