На першому етапі Фонд «Буковина» планує фінансувати 20 бізнес-проектів

Інвестиційний фонд «Буковина» на першому етапі зможе надати кошти для 20 бізнес-проектів. Розмір пільгових кредитів буде коливатися у межах 100-320 тис. грн. для одного підприємства, а на фінансування бізнес-ідей – від 50 до 80 тисяч гривень, повідомив голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв на презентації Фонду в Чернівцях у понеділок, 23 квітня.

За його словами, зароблені кошти Фонд буде реінвестувати в нові бізнес-ідеї, що значно збільшить кількість проектів для фінансування в майбутньому. «Відтак Фонд «Буковина» не тільки буде фінансово допомагати людям, які хочуть відкрити свою власну справу сьогодні, але й надалі ретельно відбиратиме нові бізнес-ідеї та допомагати підприємцям втілювати ці ідеї у життя, – сказав Михайло Папієв. – Це дуже важливо особливо для молодих людей, оскільки вони ще не мають досвіду підприємницької діяльності», повідомляє прес-служба ОДА.

Довідка

При створенні Фонду було використано досвід Університету Кембриджу – одного з найпрестижніших у світі навчальних та наукових центрів, де вже понад 40 років ініціативи студентів та вчених успішно підтримують три фонди.

peredplata