Суд присяжних визнав Манафорта винним по 8 пунктах обвинувачення

Екс-голову передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта визнали винним за 8 пунктами обвинувачення. Таке рішення винесли присяжні під час судового розгляду у місті Александрія, штат Вірджинія.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що 5 із 8 обвинувачень мають відношення до ухиляння від податків, 1 – недекларування іноземних банківських рахунків, як вимагає того закон. Ще 2 пункти – щодо банківського шахрайства.

За іншими 10-ма пунктами, щодо яких присяжні не змогли досягти консенсусу, суддя оголосив процес таким, який не відбувся.

Загалом колишнього політтехнолога Віктора Януковича і керівника виборчого штабу Дональда Трама звинувачували за 18 пунктами.

Якщо суддя погодиться із висновками присяжних, загалом йому загрожує до 80 років ув’язнення.

Суд присяжних, який визначався з вироком Манафорту упродовж 4 діб, складається з 6 жінок та 6 чоловіків.

Після того, як Манафорта визнали винним, Центр визначення та підрахунку терміну ув’язнення Пенітенціарного бюро повинен порахувати термін відбування покарання.

На спеціальному судовому слуханні прокурори і сторона захисту висловлять думки з цього приводу, але рішення суддя ухвалюватиме одноосібно.

Крім цього, у вересні у Вашингтоні розпочнуться слухання щодо справи про лобістську діяльність Манафорта – політтехнолог, працюючи на владу України, не зареєструвався як іноземний агент.

Президент США Дональд Дональд Трамп назвав вирок Манафорта “ганьбою” та заявив, що “це немає нічого спільного з “російською змовою”, передає AP.

Перед цим повідомлялось, що присяжні у справі екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта ніяк не можуть дійти згоди щодо вердикту.

Як повідомлялося, 31 липня в США почався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Слідча група представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з “Партією регіонів” і “Опозиційним блоком”.

peredplata