Максим Бурбак:”СБУ має розслідувати антиукраїнську діяльність Медведчука і пропутінських медіа”

Служба безпеки України повинна провести розслідування щодо кума Путіна Віктора Медведчука, надати суспільству і парламенту повну та об’єктивну інформацію щодо його антидержавної діяльності.

Про це заявив керівник фракції “Народний фронт” Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

“Кум Путіна Медведчук роздає інтерв’ю і разом з головним юристом Януковича Портновим купує та контролюють телеканали. Так готується реванш Путіна в Україні”, – наголосив він.

“Більше того, Медведчук, прикриваючись начебто своєю участю у тристоронній контактній групі зі звільнення заручників, єдиний в Україні має право літати у Росію, щоб за чаєм отримувати поради від Путіна щодо підготовки цього реваншу”, – додав Максим Бурбак.

Він нагадав, що Медведчук був включений у тристоронню групу тому, що такою була вимога Путіна.

“Народний фронт” вважає, що Служба безпеки повинна провести розслідування діяльності цієї особи, надати суспільству і парламенту повну та об’єктивну інформацію щодо антидержавної діяльності Віктора Медведчука”, – підкреслив він.

Бурбак також наголосив, що СБУ і контрозвідка повинні чітко відслідкувати шляхи і джерела фінансування пропутінських медіа, які неприховано почали працювати на план капітуляції України перед Росією.

Крім того, він назвав актом агресії чергові провокації Росії проти України у Азовському морі.

“Відповіддю на морську блокаду України має бути нарощення нашої військової присутності. Посилення економічних санкції з боку світової спільноти – ціна, яку має заплатити Росія”, – заявив керівник фракції “Народний фронт”.

peredplata