Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6387 заяв про злочини.

В одному з селищ Закарпатської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, 1968 р.н. Попередньо встановлено, що він уночі 12 серпня 1992 року в місті Скалат Тернопільської області на березі ставка під час сварки на ґрунті неприязних відносин задушив жителя зазначеного міста, 1970 р.н.
На околиці одного з селищ Житомирської області 1 травня було знайдено мертвою з травмою голови місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, 1999 р.н. Попередньо встановлено, що він увечері 30 квітня в згаданому місці під час сварки на ґрунті неприязних відносин після спільного вживання спиртних напоїв дерев’яною палицею заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій.
В Оболонському районі міста Києва 1 травня на місці скоєння злочину затримано двох громадян однієї з республік кавказького регіону (1983, 1990 р.н.). Попередньо встановлено, що вони декілька хвилин тому в згаданому районі столиці, шляхом пошкодження замка вхідних дверей, проникли до квартири місцевої жительки, 1947 р.н., пенсіонерки, й викрали відеокамеру та мобільний телефон (вилучено).
На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб фермерського господарства. Вони в минулому році самовільно засіяли земельні ділянки (загальна площа 107 га), що перебувають в оренді іншого фермерського господарства, чим завдали збитків зазначеному господарству на суму 154 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).
На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб акціонерної компанії. Вони у 2010 році без дозволу Фонду держмайна України реалізували товариству з обмеженою відповідальністю державне майно (елеватор), чим здійснили розтрату державного майна на суму 125 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника державного підприємства. Він вимагав та отримав 3 тис. грн. хабара від жителя міста Керч за надання йому дозволу на стоянку катера на причалі згаданого підприємства. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

peredplata