Опозиція вимагає від генпрокурора з’ясувати, хто і чому проводив обшуки в офісах Омбудсмена

Опозиція вимагає від генпрокурора з’ясувати, хто і чому проводив обшуки в офісах ОмбудсменаОпозиція вимагає перевірити законність та підстави проведення обшуків в офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Про це йдеться у депутатському зверненні до генерального прокурора голови депутатської фракції «НУ-НС», члена партії «Фронт Змін» Миколи Мартиненка.

У зверненні зазначається, що за повідомленнями засобів масової інформації, 5 травня 2012 року невстановлені посадові особи правоохоронних органів провели обшук в службових приміщеннях працівників Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Як повідомила ЗМІ колишній Омбудсмен Ніна Карпачова, в окремих кабінетах були зламані замки на дверях, проводився огляд інформаційних матеріалів та техніки, а після цього колишнього керівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради прав людини Валерія Тереца та деяких інших посадових осіб Секретаріату було викликано на допит до органів прокуратури.

Микола Мартиненко вимагає від генерального прокурора здійснити перевірку правомірності проведення правоохоронними органами обшуку в службових приміщеннях працівників Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та, у разі виявлення порушень закону, вжити заходів прокурорського реагування і притягнути до відповідальності винних осіб.

peredplata