На Болотній площі у Москві затримали лідерів опозиції

На Болотній площі у Москві затримали лідерів опозиціїПоліція заявила, що угледіла в діях опозиціонерів, які намагалися влаштувати сидячий страйк, провокацію.

Співробітники поліції на Болотній площі затримали опозиціонерів Сергія Удальцова та Олексія Навального. Затримання було проведено тоді, коли вони оголосили зі сцени про те, що опозиція має намір розпочати безстрокову акцію протесту.

Як передає Lenta.ru, крім того, поліція затримала опозиціонера Бориса Нємцова.

Раніше поліція заявила, що угледіла в діях опозиціонерів, які намагалися влаштувати сидячий страйк, провокацію. У поліції не виключили, що за фактом закликів до громадських безладів може бути порушено кримінальну справу.

Під час ходи, що стартувала на Калузькій площі і мала завершитися мітингом на Болотній площі неподалік Кремля, опозиціонери зажадали відмінити незаконну, на їхню думку, інавгурацію обраного президента РФ Володимира Путіна 7 травня і надати їм прямий ефір на федеральних телеканалах. Вони всілися на проїжджу частину, але якийсь час по тому, коли поліція почала затримання, спробували провести мітинг.

*******

Біля Большого кам\’яного мосту активісти почали ставити намети.

Деякі з людей присутніх біля Большого кам\’яного моста в Москві почали ставити намети, інші їх підтримують аплодисментами, повідомляє «Газета.Ru».

Поки біля мосту два намети. Навколо них люди встають щільним кільцем, щоб намети не знесли. Натовп скандує: «Майдан!» і «Молодці!».

У неділю був затриманий активіст «РосАгіту» Вадим Коровін, який мав намір роздавати намети. Сам Коровін розповів про те, що був затриманий в одному з кафе в Камергерському провулку. Коровіна доставили у відділ МВС РФ.

Раніше у суботу активісти «РосАгіту» мали намір розбити наметовий табір на одній з центральних площ Москви.

Джерело

peredplata