На Буковині землю крали

На Буковині землю кралиСБУ виявлено порушення у сфері земельного законодавства

У ході здійснення комплексу заходів щодо протидії злочинів у земельній сфері співробітники СБУ в Чернівецькій області у взаємодії із Держфінінспекцією в одному з районних центрів виявили та задокументували факти незаконної передачі земельних ділянок у приватну власність.

Встановлено, що всупереч ст.ст.116, 118 Земельного Кодексу України в.о. начальника районного відділу Держкомзему та землевпорядник міськради райцентру оформили документи на безоплатну передачу у власність двом місцевим мешканцям земельних ділянок із цільовим призначенням «для будівництва та обслуговування житлових будівель та споруд» в районному центрі загальною площею 0,16 га, в той час як ці громадяни вже використали своє право на безоплатну приватизацію землі декілька років потому.

За висновками експертів, своїми діями службовці допустили порушення чинного земельного законодавства та завдали збитків державі на суму понад 93 тис. гривень. Одним з громадян, який повторно отримав за цією схемою землю, був чиновник районного відділу Держкомзему.

За матеріалами СБУ районною прокуратурою та міліцією порушено кримінальні справи стосовно зазначених посадових осіб за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 190 (шахрайство) та ч.1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.
Триває слідство.

Всього в сфері земельних відносин за матеріалами СБУ в Чернівецькій області порушено 16 кримінальних справ у 2011 році та 4 справи – у 2012 році.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata