Назар Горук: Влада ігнорує проблеми Буковини

Назар Горук: Влада ігнорує проблеми БуковиниПро це йшлося під час прес-конференції керівника Чернівецького обласного виборчого штабу Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Назара Горука.

Спілкуючись із журналістами, свободівець висвітлив позицію ВО «Свобода» щодо соціально-економічної та політичної ситуації в області.

За його словами, нині обласні керманичі свідомо не оприлюднюють реального стану економіки краю. На жаль, про ситуацію в окремих секторах економіки буковинці дізнаються через розслідування та дослідження, які здійснюються низкою засобів масової інформації та інших, не офіційних, джерел.

Зокрема Назар Горук повідомив, що в області спостерігається один з найнижчих в країні рівень зарплатні, суттєво зріс реальний рівень безробіття. «За офіційною статистикою рівень безробіття становить 2,1% від кількості населення працездатного віку. У Швейцарії, до прикладу, цей показник становить 3,1%. Тож зрозуміло, що офіційна статистика не відповідає дійсності. Проаналізувавши звернення громадян до наших приймалень, ми можемо зробити приблизний висновок, що близько 10% буковинців є безробітними», – зазначив свободівець.

Він також додав, що незважаючи на гучні заяви обласної влади щодо відновлення роботи низки підприємств краю, суттєвого впливу на рівень безробіття це не мало. Крім того, нещодавно запущені в роботу підприємства сьогодні є на межі банкрутства.

«Влада останнім часом багато заговорила про сприяння розвитку бізнесу, особливо ІТ-технологій, при цьому часто наголошуючи, що на Буковині невдовзі винайдуть свій Фейсбук. Але давайте поміркуємо: талановитий буковинський айтішник винаходить «буковинський Фейсбук». Знаючи, що у будь-який момент, без жодних підстав чи податкова, чи СБУ, чи інша структура прийде й заарештує його сервери, цей талановитий буковинець шукатиме можливість здійснювати свою діяльність в іншій країні, де влада дотримується законів», – підкреслив Назар Горук.

Як наслідок, у порівнянні з минулим роком, на Буковині випуск продукції знизився за всіма видами промисловості, окрім машинобудування. Цей процес, на думку свободівця, є закономірним. Адже влада майже повністю ігнорує вкрай важливі проблеми Буковини. Це виявляється не лише у соціально-економічній, але й політичній сфері. «Вибір буковинців, який вони здійснили через голосування під час перегонів до місцевих рад, спотворений через «тушкування» та тиск партії влади. Сьогодні на Буковині вся влада належить регіоналам. Відповідно Партія регіонів несе повну відповідальність за критичну ситуацію в області», – наголосив керівник Чернівецького обласного виборчого штабу ВО «Свобода».
Окремо Назар Горук зупинився на форматі участі ВО «Свобода» у виборах до Верховної Ради. Він підкреслив, що остаточно ще рано говорити чи йтиме «Свобода» окремим списком, чи єдиним. Однак згідно соціологічних досліджень, входження ВО «Свобода» до єдиного списку, не додає йому електоральної ваги. Єдиний список партій «Батьківщина», «Фронт змін» та «Свобода» наразі готові підтримати 30% українців. Якщо ж «Свобода» йтиме окремою колоною, опозиційні партії можуть отримати до 35% підтримки.

peredplata