Буковинець сяде на 7 років за викрадення автомобіля

Прокуратура домоглась суворішого покарання для правопорушника, який незаконно заволодів транспортним засобом. Про це інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Апеляційний суд Чернівецької області задовольнив апеляційну скаргу Сторожинецької місцевої прокуратури на вирок Герцаївського районного суду відповідно до якого за незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, буковинцю призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Встановлено, що в квітні 2016 року підсудний із невстановленою слідством особою, матеріали відносно якої виділені в окреме кримінальне провадження, підсів в автомобіль «MITSUBISHI LANCER», який належить громадянину Ф., та разом направились до м. Києва. На виїзді в с. Динівці Новоселицького району, з метою заволодіти вказаним транспортним засобом, зловмисник наніс потерпілому два удари металевим предметом в область голови, після чого разом зі спільником заволоділи даним автомобілем.

Герцаївський районний суд визнав винним правопорушника у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для здоров’я потерпілого) та із застосуванням ст. 69 КК України призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі.

З такою мірою покарання прокуратура категорично не погодилась та оскаржила її в апеляційному порядку.

Суд апеляційної інстанції позицію прокурора підтримав, скасував вирок суду першої інстанції та призначив зловмиснику остаточне покарання виді 7 років позбавлення волі.

peredplata