За невиплату зарплатні порушено кримінальну справу відносно директора ТОВ «Букел»

Прокуратура Садгірського району м.Чернівців порушила кримінальну справу відносно директора ТОВ «Букел» за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.175 (невиплата заробітної плати) КК України.

Встановлено, що в період з грудня 2011 по березень 2012 року, маючи достатньо коштів на рахунках підприємства для своєчасної і повної виплати працівникам заробітної плати, умисно, безпідставно цей керівник не виплатив підлеглим зарплату на суму понад 140 тис. грн. При цьому наявні на рахунках ТОВ кошти спрямував на розрахунки з постачальниками, послуги банку, штрафи тощо. Досудове слідство у справі триває.

– Так, лише протягом поточного року за фактами безпідставної невиплати зарплати прокурорами Буковини порушено 11 кримінальних справ, – розповідає начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Чернівецької області Євген ІСАР. – Також внесено 19 документів прокурорського реагування (по заборгованості), за результатами розгляду яких 19 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, виплачено понад 1 млн. грн. заборгованої заробітної плати.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata