У Чернівцях поліцейські викрили парубка, котрий збував підроблені гроші

 

Правоохоронці затримали молодика при черговій спробі збуту фальшивої валюти. Сума збитків завдана буковинцям становить близько півмільйона гривень.

В ході відпрацювання отриманої інформації, чернівецькі поліцейські встановили, що невідома особа, впродовж декількох днів, в обмінних пунктах та приватним особам на території міста Чернівців збуває підроблену іноземну валюту. Вжитими заходами та завдяки професіоналізму поліції Буковини вдалося викрили зловмисника.

Оперативники Управління карного розшуку ГУНП спільно з працівниками кримінальної поліції Чернівецького ВП  та патрульними затримали 21-річного чернівчанина. Парубок намагався, в черговий раз, збути фальшиві гроші в одному з обмінників обласного центру. Під час проведення поверхневої перевірки у зловмисника, правоохоронці вилучили підроблені кошти в сумі 2500 Євро. Більшість купюр, які обмінював хлопець були номіналом по 500 Євро.

Поліцейські затримали правопорушника та помістили до ізолятору тимчасового тримання.

Злочинцю оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України. Суд задовільнив клопотання слідчих та обрав парубкові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Поліцейські вживають заходів, щодо встановлення причетності зловмисника до аналогічних злочинів на території області та причетності інших осіб до протиправної діяльності.

Інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata