Обласна влада помилилась з головою

Обласна влада помилилась з головоюСьогодні в офісі «Фронту Змін» обласний та міський лідери цієї політичної сили говорили про те, що робить і не робить влада.

Гайнічеру – заєць без квитка

Голова обласної організації \”Фронту Змін\” Максим Бурбак охарактеризував політичну ситуацію в області як стан суцільної узурпації влади в області і місті партією регіонів на чолі з Михайлом Папієвим. Також він наголосив на тому, що, незважаючи на гучні заяви новообраного голови обласної ради Михайла Гайнічеру стосовно того, що в області ніякої політики та партійної приналежності нема, а всі працюють на благо Буковини та буковинців, то наразі той робить протилежні речі.

Зокрема, якщо аналізувати його дії під час підготовки до пленарного засідання чергової сесії, котра має відбутися 24 травня. Так, багато важливих для буковинців питань, які виносяться фронтовиками, з незрозумілих та необґрунтованих причин на колегії обласної ради, де головує пан Гайнічеру, знімаються. Та й, за словами пана Бурбака, не будучи членом колегії обласної ради, пан Гайнічеру там головує і підписує документи.
«Заєць безбілетний в залі» – так охарактеризував Гайнічеру пан Максим. Голова обласної ради своїми діями, переконаний обласний лідер фронтовиків, доводить роботу депутатів до повного маразму і нівелює сам інститут депутатства як такий. Так, вже давно існує проблема з нерозпайованими землями на Герцаївщині. І колегія не хоче допустити розгляд цього питання на сесії. Так само як і питання підтримки звернення депутатів Львівської облради до вищого керівництва держави стосовно подвійного громадянства, яке актуальне для нашого регіону. І питання захисту прав мешканців гуртожитків від виселення тощо. Такі питання знімають, але кадрові, земельні та майнові питання, – поза конкуренцією. А питання створення комісії з перевірки роботи місцевих відділень Держкомзему теж зняли.

А тому, каже пан Бурбак, обласна влада помилилась з головою.

\”Вони книги не читають, вони їх закривають\”

Цього разу нашуміле питання реорганізації книгарень влада хоче продавити на розгляд сесії. Максим Бурбак нагадав, що Філарет нагородив орденом першого заступника голови ОДА Галиця в тому числі «за відродження духовності». То, питається, невже відродження духовності у ліквідації книгарень? Загалом, як охарактеризував заяви обласних очільників пан Бурбак, представники влади «книжок не читають, а їх лиш закривають». Однак фронтовики обіцяють відстоювати інтереси чернівчан задля збереження книгарень.
І, вкотре наголосив, що в представницькій владі Буковини її керівники керуються подвійними стандартами. Однак опозиціонери обіцяють боротися, бо в раді мають третину. І тією третиною вимагатимуть створення комісій з нагальних для краю питань.
Також він наголосив, що 24 травня о 9:30 громадяни, інтереси яких владою ігноруються радою, прийдуть під стіни облради з мітингом.

В міській раді процвітає марнотратство

Не краща ситуація, за словами лідера громадської організації «Фронт Змін» Олексій Каспрук, й у Чернівецькій міській раді.

«Зараз можна поставити новий діагноз міській владі – це марнотратство», – наголосив пан Каспрук. І додав, що такого неефективного розподілу коштів важко відшукати в сучасній історії Чернівців.
Зокрема, розподіл коштів, які мають надійти в бюджет від Калинівського ринку та коштів, що надходять від благодійників. Так, «Футбольна квітка» на Центральній площі міста вартувала благодійникам міста 240 тисяч грн. А на реконструкцію ДЮСШ коштів міська влада ніяк не може віднайти.

Що вже казати про нещодавне рішення сесії щодо виділення 350 тисяч грн. на передплату газети «Чернівці» соціально незахищеним чернівчанам. Депутати звернулися з запитом до управління соцзахисту міськради, аби ті надали списки людей, які просили передплатити газету і заяви громадських організацій, на які посилалось управління під час ухвалення рішення. В управлінні взагалі заявили, що незахищені верстви, які «завалили» зверненнями громадські організації, просили передплатити газету на суму більше 700 тисяч грн, тобто чи не в кожну чернівецьку родину. Але надати копії звернень управління відмовилось, мотивуючи це тим, що там персональні дані.

Олексій Каспрук дивується, як вони збираються освоювати і проводити ці витрати. Адже кошти Калинівсьткого ринку мали б іти на покращення цього підприємства. Бо там нагальним є питання ліквідації зсувних процесів, облаштування безкоштовних туалетів тощо. Замість цього чернівчанам передплачують газету міської ради.

Так само міська влада не хоче навести лад з земельними питаннями. І намагання опозиціонерів поставити на розгляд сесії міської ради питання зняття з посади голови земельної комісії пана Редька, щораз терплять поразки.

Також багато питань до функціонування такої розрекламованої другої гілки газопроводу. Пан Каспрук заявив, що, ґрунтуючись на відповідях на депутатські запити, магістральний газогін запускали на вживаному обладнанні, в ручному режимі (а це досить небезпечна річ).

У Михайлішина не стане друзів
А щодо кадрової політики секретаря міської ради Віталія Михайлішина, то пан Каспрук згадав анекдот, коли в Донецьку люди боялись виходити надвір, бо їх могли схопити і призначити на якусь посаду у Київ. Так і тут, за словами пана Олексія, секретар призначає своїх друзів на посади. І, аби не афішувати дружні відносини, він змушений буде видалити друзів з соціальних мереж і залишиться зовсім без таких.
Та, наголосив Максим Бурбак, сам Михайлішин ніяких рішень не приймає. Всі питання міста вирішуються в будинку з левами.

Гроші на вибори з влада братиме перинатального центру

Таку версію озвучив Максим Бурбак. Зокрема, він стверджує, що на будівництво центру планують витратити 79 мільйонів гривень. І, як показує «досвід» сусідніх областей, ці кошти – «це грошова дірка для зловживань». Тому саме на перинатальному центрі, який обіцяють здати цього року, за рахунок зловживань, вивільняться кошти на вибори.

Про Папієва і вибори

Максим Бурбак – Михайло Папієв

Папієв: «Перше місце в області отримає Партія регіонів. Коли опозиція продовжуватиме нинішні помилки, то опиниться лише на третьому місці після УДАРу. Політика не математика і електорати двох політичних сил не додаються. Рейтинги показують, що УДАР вже їх випереджає.»
Бурбак: «Вони живуть на планеті, яка дуже далеко від Чернівецької області. Якби губернатор цікавився реальними рейтингами, то він був би дуже здивований. Поїхав би по селам Буковини, вийшов би зі свого джипу і запитав би у людей, що ті думають. Тоді б знав. А так, то він дуже помиляється. І хоче видавати бажане за дійсне. Але за будь-якого результату виборів, після 28 жовтня Михайла Папієва в Чернівцях не буде. У разі перемоги чи програшу, він поїде до Києва.»

Папієв: «Просто відчуваю внутрішню потребу, бажання позмагатися з Арсенієм Петровичем» (про заяву, що балотуватиметься в народні депутати, якщо по тому ж округу висуватиметься лідер фронтовиків Арсеній Яценюк)
Бурбак: «Папієву дуже хочеться до Києва. Але ж президент сказав, що посадові особи у виборах участі не братимуть. В будь-якому випадку, якщо є таке бажання, нехай як громадянин напише нам заяву, і ми його пропозицію, згідно процедури, передамо Арсенію Яценюку.»

peredplata