«Свобода» ініціює висловлення недовіри голові Чернівецької облдержадміністрації

«Свобода» ініціює висловлення недовіри голові Чернівецької облдержадміністраціїПро це сьогодні під час прес-конференції повідомив керівник Чернівецького обласного виборчого штабу ВО «Свобода» Назар Горук. Підставою для такої ініціативи є невтішний стан економіки області та ігнорування нагальних проблем буковинської громади.

Як цитує слова Назар Горук, за інформацією Державного комітету статистики, Чернівецька область посідає останні місця за основними показниками соціально-екномомічного розвитку. З-поміж решти областей держави, область має найгірші показники з рівня зарплатні, індексу промислової продукції, обсягу реалізованої промислової продукції, рівня закупівельних цін на сільськогосподарську продукцію, обсягів експорту-імпорту товарів, рівня доходів на одну особу, прибутковості ведення бізнесу, рівня зайнятості населення та рівня безробіття.

«Ми чудово розуміємо, кому сьогодні належить фактична влада в області. Ці ж люди несуть повну відповідальність за стан справ на Буковині», – зазначив Назар Горук. Він додав, що висловлення недовіри керманичу виконавчої влади області повинне стати сигналом для самоаналізу та відповідних висновків.

«Голосування за цей проект рішення продемонструє нам реальну кількість депутатів обласної ради, яким не байдуже майбутнє області. Переконаний, що свідомі та відповідальні депутати, які залежать від громади, а не керівництва ОДА, вивчивши дані, які ми зібрали, підтримають наш проект», – наголосив Назар Горук.

Крім того, керівник Чернівецького обласного виборчого штабу ВО «Свобода» ознайомив журналістів з іншими проектами рішень, які будуть винесені на сесії обласної ради. Серед них – щодо недопущення практики подвійного громадянства, захисту прав мешканців гуртожитків тощо.

Світлина Букінфо

peredplata