На вихідних міліція затримала серйозну банду квартирних злодіїв

На вихідних міліція затримала серйозну банду квартирних злодіївБойовик на селі. На вихідних міліція затримала серйозну банду квартирних злодіїв, які грабували помешкання та вчинювали розбої. Відбувалася спецоперація у ніч з суботи на неділю між селами Камяна та Михальча Сторожинецького району. При затриманні одному із оперативників довелося застосовувати і зброю – після відходу в нього намагався поцілити один зі злочинців. Із пораненими ногами зловмисник намагався затрибнути на КАМАЗ, однак не зміг. Відтак, його повязали, упіймали і решту. Тепер проводяться слідчі дії.

Банду злочинців, яка тероризувала і городян, і селян своїми квартирними крадіжками та розбоями, буковинські оперативники розробляли чотири місяці. Фінал відбувся на вихідних – затримували зловмисників на гарячому між селами Камяна та Михальча Сторожинецького району.

Микола ХАРАБАРА, начальник УМВС області: \”Вони стрілися близько 12 години ночі. Разом, поділивши ролі, почали здійснювати грабежі у цих двох селах. В одному з дому винесли 8-10 найменувань золотих виробів, у другому – 500 гривень\”.

Перед тим, як увірватися в будинки, зловмисники прорахували, аби нікого вдома не було. Скоївши задумане, взялися утікати, проте на них уже чекали. Складалася група із 4 осіб. Усі вже неодноразово судимі. Крім двох буковинців були ще вінничанин та львівянин. Останній у групі був найсерйознішим. За гратами встиг відсидіти 17 років. При його затриманні правоохоронцям довелося навіть використати зброю.

Микола ХАРАБАРА, начальник УМВС області: \”Саме цей львівський у бік нашого міліціонера використав зброю Зоракі. Наш застосував у відповідь травматичну. Здійснив два постріли у ліву та праву ногу\”.

Із пораненими ногами злочинець намагався на ходу застрибнути на кузов КАМАЗа, який саме їхав дорогою. Однак, промахнувся, вдарився головою об борт та упав. Затримали і решту. Тривають слідчі дії. Перевіряється причетність групи до розбоїв не лише в нашій області, а й у інших. Лише у Чернівцях їм приписують 20 проникнень. Зі слів Миколи Харабари, порушено одразу кілька кримінальних справ. Одна з них стосується збуту викраденого.

Микола ХАРАБАРА: \”На сьогоднішній день їм 10 серйозних крадіжок доведено. За останніми, те, що здавали з краденого, вилучено в одного зі скупників золото – ті, що по Кобилянській біля Рубіна стоять, в них вилучено 50 найменувань різного виду золотих виробів. В даному випадку – скупка краденого, порушено кримінальну справу\”.

Олександр Хмель. Телеканал «Чернівці».

peredplata