Путін більше не приховує, що готується до війни: прийнято скандальний закон

У Росії військовим заборонили розповідати про свою службу, користуватися смартфонами і сидіти в соцмережах

У вівторок, 19 лютого, російська Держдума прийняла закон, який забороняє військовослужбовцям, покликаним на збори, мати при собі будь-які пристрої для запису і зберігання інформації або трансляції її в інтернет. Крім того військовим буде заборонено розповідати журналістам і писати в інтернеті про особливості служби та про колишніх товаришів по службі і їх родичів.

«Під приводом недопущення витоку службової інформації особовому складу російських окупаційних військ доведено вимогу про заборону розміщувати в соціальних мережах фотографії, які мають якесь відношення до військової служби», – розповіли в розвідці.

Россия

Прийняття даного закону вже активно обговорюється в соціальних мережах. Багато користувачів пов’язують його з присутністю російських військових на Донбасі. Люди також вважають, що цей закон допоможе Кремлю приховувати справжні втрати російської армії.

«Знайшли труп новобранця? Мовчи!», «Це як в Совкє – везли в Афган, а пи*діли що в Таджикистан», «і повітрям заборонити дихати!», «Правильно. Кожен військовослужбовець РФ, якщо заразиться стрічковим черв’яком в солдатській їдальні, зобов’язаний вважати цей факт військовою таємницею, а себе секретною біологічною зброєю. Навіщо про це базікати?», «І здохнути потім за Путіна, Пригожина, і братів Роттенбергів і їх мільярди. І бути закопаним в безіменній могилі як собака. Це ж так почесно і патріотично. Люди, ви ще не зрозуміли, що вас захопили в заручники покидьки?», «Їхтамнети на Донбасі палились неодноразово, ось і забороняють», – пишуть люди.

peredplata