У Чернівцях пасажири допомогли затримати кишенькових крадіїв

Двоє невідомих  осіб у одному з маршрутних таксі міста Чернівці скоїли крадіжку гаманця із сумочки у 20-ти річної студентки. Завдяки пильності пасажирів поліцейські швидко встановили злочинців.  Про це інформує Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Повідомлення про крадіжку надійшло сьогодні 4 березня близько 9:00. Ситуаційним центром ГУНП на місце події негайно скеровані наряди УПП, слідчо-оперативна група ВП та оперативники обласного управління. Неподалік від зупинки поліцейські зупинили двох підозрілих осіб, на яких вказала потерпіла та інші громадяни, що їхали в маршрутному таксі.

Під час першочергових слідчо-розшукових дій вилучено речові докази та з’ясовано, що один зі зловмисників навмисно відволікав увагу заявниці, штовхаючи її, а інший – викрав гаманець.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліція звертається до громадян, які  користуються громадським транспортом чи перебувають в інших людних місцях:
•   Не залишайте гаманці, телефони та інші цінні речі у легкодоступних для злочинців місцях – в зовнішніх кишенях чи відкритих сумках;
• Проявляйте пильність – запам’ятовуйте прикмети підозрілих осіб. Кишенькові крадії можуть пересуватися як поодинці – так і спільно з напарником, який відвертатиме увагу штучно утворюючи штовханину чи в інший спосіб.
•  Якщо ви стали жертвою кишенькового крадія або очевидцем такого злочину – невідкладно телефонуйте на спецлінію «102»;
•   При зверненні до поліції – повідомте що саме було викрадено, а також прикмети злочинців та можливий напрямок їх руху після учинення злочину.

 

 

peredplata