Декларації про доходи чиновників стануть відкритими

Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції». Про це повідомляє прес-служба президента.

«Цей документ значно розширив можливості для ЗМІ та громадян щодо доступу до інформації про доходи державних чиновників», – зазначив Глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін.

«Законом, зокрема, внесено зміну до редакції статті 6 Закону «Про доступ до публічної інформації». Відтепер не належать до інформації з обмеженим доступом відомості, зазначені в декларації про майно, доходи, витрати і зобов\’язання фінансового характеру, оформленої за формою і у порядку, встановлених Законом «Про засади запобігання та протидії корупції», крім відомостей, зазначених у пункті 7 примітки додатка до цього Закону.

Таким чином, всі декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, подані держслужбовцями, є публічними і доступ до них не може бути обмежений.

Підписання цього Закону стало підтвердженням політики прозорості роботи влади, яку проводить Віктор Янукович», – зазначив Льовочкін.

Він також нагадав, що президент та керівництво Адміністрації Президента ще до прийняття нового Закону оприлюднили декларації про майно, доходи, витрати і зобов\’язання фінансового характеру.

Як повідомлялось, у квітні всупереч законодавству апарат Верховної Ради відмовився надати копії декларацій про доходи народних депутатів.

Нагадаємо, торік Апарат Верховної Ради також відмовився надати декларації про доходи народних депутатів. У Партії регіонів у відповідь на прямі прохання оприлюднити свої доходи відсилали до апарату Верховної Ради.

20 березня цього року Конституцiйний Суд прийняв рішення, яким перенiс на пiвроку термiни декларування депутатами й держслужбовцями своїх витрат. Після цього у Партії регіонів пообіцяли у 2013 році заповнити дві декларації замість однієї.

Джерело

peredplata