Санітарний лікар на Новоселиччині хотів отримати в якості винагороди металопластикові вікна

Розглянувши матеріали відносно в.о. головного лікаря Новоселицької районної санітарно-епідеміологічної станції, Новоселицький районний суд притягнув чиновника за вчинене ним корупційне правопорушення (ч.2 ст.172-2 Кодексу України про адмінправопорушення) до адміністративної відповідальності.

Використовуючи свої службові повноваження в.о. керівника СЕС викликав до себе двох приватних підприємців і запропонував їм «угоду»: санстанція не чинитиме перепон у подальшій господарській діяльності їхніх підприємств та не притягуватиме їх до адмінвідповідальності у випадку виявлення вчинених правопорушень, натомість підприємці повинні надати йому винагороду у вигляді двох металопластикових вікон кожен. Розуміючи безвихідну ситуацію, підприємці погодилися на вимогу в.о. головного лікаря та у квітні 2012 року надали вікна за загальну суму 546 доларів США, що, відповідно до курсу НБУ, становить 4368 грн.

Суд визнав чиновника винним у вчиненні корупційного правопорушення і застосував до нього адмінстягнення із звільненням з роботи, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata