Зрадники «Свободи» на Буковині

Виборча кампанія цього року несе ріки помиїв, море бруду і океани фекалій на голови українських людей.

У Чернівецькій області першими «завоняли» свободівці. Раніше у Чернівецькій міській раді серед депутатів з’явилися якісь каламутні особи. Вони не були помічені в активному політичному житті. Тим паче, з правого патріотичного краю. Вони не ходили на мітинги, не були в армії, не волонтерили, не захищали Україну від російських загарбників. Але з якогось дива першими прибігли за мандатами ВО «Свободи».

Кажуть, що у цій партії активно діє СБ (служба безпеки). І жоден член партії не може одержати партквиток без відповідної перевірки. А далі він складає присягу, в якій клянеться вірою і правдою служити Україні та нації. Якщо відступиться, то нехай його покарають ті, хто не відступає.

Одним із подібних свободівців був Андрій Ілюк. Він якось зненацька з’явився біля голови партії Мельничука. І під його покровительством заліз до міської ради. Там очолив фракцію. Казав багато патріотичних слів і клеймив ганьбою тих, хто з інших боків. Спочатку ходив з прапорами «Студентської свободи». Але не користувався ніяким авторитетом серед молоді. Взагалі його у молодіжному середовищі не знали, не поважали і за лідера не вважали.

До депутатства прийшов Ілюк бідний, як церковна миша. Згодом з’явилися відсотки від будинку 192 кв м, від квартир у Чернівцях та Святошинському районі Києва, від земельної ділянки в місті і т. д.

Це ще півбіди–лиха.

Але яким чином в Ілюка наприкінці 2018 року з’явилися три подарунки у негрошовому вимірі? Саме їх він вніс додатково до декларації.

А саме: перший подарунок в сумі 445 824 грн, другий – 111 737грн, третій – 150 000 грн. Небідно, як для студента.

Саме в ті часи Андрій Ілюк був помічений з барабанами на вулицях Чернівців. Він як юний піонер бив у барабан і готовий був завжди стати на захист полковника КГБ Прядка у боротьбі за фінансовий інститут. Щоправда, й інші свободівці з якогось дива агресивно підтримували цього полковника.

Кінець Андрія Робертовича Ілюка прийшов нібито неочікувано для керівництва ВО «Свобода» – на вибори він пішов зараз «шостим» у партії, яка наближена до партії регіонів,- «Рідне місто».

Але й Ілюк ще не вся біда «Свободи». Бо депутат від цієї партії Кандиба взагалі очолив антиукраїнську партію Шарія у Чернівцях.

Два брати Макловичі, депутати від ВО «Свобода», також разом з Ілюком у «Рідному місті».

Що сталося?

Невже «Свобода» помилилася чи була продана Продану?

Нехай їхні вчорашні однопартійці дадуть принципову оцінку діям таких ренегатів.

Колись за таке у націоналістичних кругах суворо карали зрадників.

Тепер нібито тільки пальцем похитали: «ай-ай- ай, як незручно нам за вас».

Не буде кари зрадникам. Не буде очищення «Свободи.

Петро Кобевко

peredplata